BKV-Figyelő

Rossz kijelzők, nehéz átszállások Hűvösvölgyben

Király Dávid

2015.01.13
13:37

Működésképtelen berendezésekre, lekésett buszokra, átszállási nehézségekre panaszkodik olvasónk, Bence.

A helyszín Hűvösvölgy. Az elmúlt 1-2 hónapban nagyon sok, még most is aktuális problémával találkozom az autóbusz- és villamosvégállomáson.

1. Manuális váltóállítás, oda a csatlakozás. A végállomáson sem a kijárati, sem a bejárati jelző nem működik. Ennek köszönhetően a váltók sem üzemelnek, már vagy másfél hónapja. A bejövő villamosról leszáll a vezető, átállítja a váltót, visszaszáll, beáll a végállomásra. Ez csaknem egy, másfél perc. Ez pont elég arra, hogy a 30 percenként járó csatlakozását lekésse az ember.

huvosvolgy1.jpgOlvasónk felvétele

Amikor a sofőr kiszáll, hogy átállítsa a váltót, akkor csak a legeslegelső ajtót nyitja ki. Akik ott állnak, azok le tudnak szállni és elérik a csatlakozást. Azonban akik a kocsiban ülnek, azok csak a busz fenekét láthatják, ahogy elmegy.

2. Nem tudom, melyik villamos megy. A villamosok mellett, kifelé, mindkét oldalon van egy kijárati jelző, alatta pedig egy mutató, amelynek feladata az lenne, hogy mutassa: melyik oldalról indul a villamos. Ez a berendezés nem működik, már vagy két hónapja. Hétköznap reggel nem is nagy baj, mert akkor 2-4 percenként jár a villamos. De hétvégén, mikor 10 percenként indul a 61-es, akkor már nem mindegy, hogy az ember melyik villamosra száll fel.

Múltkor egy kedves ismerősömmel találkoztam volna a városban, időre mentünk volna valahová. Felszálltam a villamosra, két perc múlva el is indult. A másik... Nagyon mérges lettem, időre mentem volna. Ilyenkor egy módon tudja meg az ember, hogy melyik villamos indul: ha 8 perccel indulás előtt leér a végállomásra, és megnézi, melyik vágány üres. De ha nekem a csatlakozásom 4 perccel indulás előtt ér be, akkor random kell kiválasztani a villamosokat. 

3. Ezek után ne is beszéljünk a hűvösvölgyi buszok menetrendjéről. Katasztrófa, ami itt van. Egész Pesthidegkút, Máriaremete, Solymár és Nagykovácsi forgalmát ez a csomópont látja el. Ahhoz képest nagyon rossz a helyzet. Jön be a villamos, megy el a busz. Ez a helyzet itt.

komment komment Címkék: átszállás műszaki hiba Hűvösvölgy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása