BKV-Figyelő

Fékezett a busz, szállt az üvegszilánk

Király Dávid

2015.02.09
12:29

Az újonnan beszerzett vagy felújított buszok üvegfelületeit a BKK már régóta fóliáztatja, de a régebbi vagy felújítás előtt álló járművek üvegfelületei még "csupaszok". Az alábbihoz hasonló balesetek azt mutatják, a fólia nemcsak az önjelölt művészek önkifejezése ellen véd, hanem az üvegszilánkoktól is. Ha van.

A mai napon (múlt pénteken - a szerk.) a 86-os járaton a Margit híd megálló előtt tört ki a busz harmadik ajtaja előtti üveglap. A busz elé bevágott egy autó, a sofőr vészfékezett, az ajtónál álló utas kapaszkodott, de csak egy kézzel, a másik kezében telefon volt, ezért amikor megindult, a lendülettől nem volt lehetősége megkapaszkodni.

volvouveg1.jpg

Nem sérült meg senki, viszont az üveg előtt ülő fiatal srác a nyakába kapott több ezer apró üvegszilánkot. A kérdésem az lenne, miért nem védik ezeket az üvegeket fóliával, hogy ilyen esetben legalább egyben maradjon. Ijesztő volt, ahogy a padlót több négyzetméter területen beterítette az üveg.

volvouveg2.jpg

komment komment Címkék: baleset üveg fólia Volvo 86-os busz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása