BKV-Figyelő

Stadionok vs. Puskás Ferenc Stadion

BKV figyelő.hu

2007.09.03
23:38

Régóta kíváncsi voltam arra, miért nem lehetett a Stadionok metróállomást a felújítás során átnevezni Puskás Ferenc Stadionra. Vasárnap este a TV2 Napló című műsorában választ kaptam kérdéseimre, vagy mégsem? A Tárcaközi Földrajzi Névbizottság elnöke Putkó András három – egyébként nevetséges - érvet mondott:

1,  Egyszer már átnevezték a megállót Népstadionról Stadionokra, és túl sok lenne a változás rövid időn belül
2,  Itt van a Papp László aréna is, ami szintén jogot tarthatna a megálló nevére
3,  Nehezen lehet kiejteni

(Szó volt még arról is, hogy van benne ékezet, illetve, hogy a metró zajos, és nehezen lehetne érteni)
Én ezekre válaszolnék is egyből:

1,  Ha egyszer már átnevezték, attól át lehet nevezni még egyszer. Változik a világ, ezzel együtt minden változik, megújul. A BKV rengeteg járatot módosított illetve „átszámozott” az emberek ezekhez is hozzászoktak.

2,  Idézem, „Itt van a Pap László aréna is, ami szintén jogot tarthatna a megálló nevére” de erről szó nem volt. Ez mellébeszélés.

3,  Kérdem én, a bizottság tagjaitól, azt, hogy Puskás Ferenc, mennyivel nehezebb kiejteni, mint azt hogy Dózsa György (Dózsa György út M3) vagy, hogy Deák Ferenc (Deák Ferenc tér)

(Az érkező új szerelvények zajszintje a mostani szerelvények töredéke.)

Tudnék én ennél hosszabb és bonyolultabb megállóneveket is, 4-6-os villamos vonalán említenék néhányat: Margit híd, budai hídfő, Mechwart liget, Petőfi híd, budai hídfő. Illetve említek még 1-2 olyan megállónevet, amivel naponta találkozhatunk: Szinyei Merse utca, Kacsóh Pongrác út, Podmaniczky utca, Nagy Lajos király útja.

Ha a kedves bizottság ezeket végigolvassa, rájön, hogy amit mondott az hülyeség. Az álltaluk felvetett érvek mindegyike nevetséges, és már-már szánalmas. Nem értem, miért létezik ez a bizottság, ha arra nem képesek, hogy rendes érveket mondjanak, illetve miért szúrja az a szemüket, hogy egy olyan emberről nevezzenek el egy metrómegállót, aki megmutatta a világnak, kik azok a magyarok. Nem szeretem a focit (lehet, hogy Ők sem) de itt nem erről van szó, itt arról, hogy amit ez az ember hátrahagyott és tett, azt legalább ennyivel meghálhatnánk neki, hogy a róla elnevezett stadionhoz tartozó metrómegállót is róla nevezzék el.

Kicsit gondolkodjon el magában mindenki, és ezek után írja le véleményét. A blog jobb oldalán szavazás is található. Szavazzatok!

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása