BKV-Figyelő

Késsel fenyegetnek a biztonságiak az éjszakai buszon

BKV figyelő.hu

2008.06.02
06:33

A BKV alvállalkozásában dolgozó verőlegények megint megmutatták magukat. Késsel fenyegetnek, orrot törnek be és pofozkodnak. Láthatja tehát mindenki, hogy a BKV új mélységeket fedez fel, még mindig van hová süllyedni.
Tisztelt BKV-figyelő!

A már oly sokat kifogásolt, cégnevükkel szöges ellentétben álló DISCREET SECURITY KFT. alkalmazottainak viselkedését, illettve szabályos eljárásnak semmiképpen sem nevezhető legújabb akcióját szeretném megosztani az utazóközönség minél szélesebb rétegével.

Helyszín: Budapest,  IX. Ecseri úti buszmegálló ill. a menetrend szerinti 950 Éjszakai járat Pestlőrinc felé. Időpont:2008.06.01. hajnali 3.20 Szereplők: 6 fő  igen aktív biztonsági formaruhát -/bár láthatósági mellényt nem/- viselő  biztonsági őr, és kb. 20 fő passzív biztonsági formaruhát viselő biztonsági őr. 0 fő BBKV ellenőr(!) a fennmaradó kevés helyen utasok próbálnak nyomorogni, köztük egy 5 fős baráti társaság. Tehetik mindezt 350 HUF-ért váltható jegyért illetve a több, mint 8000 HUF- ot kóstáló havibérletért cserébe. De kapnak ráadást is, grátisz:

Az egyik biztonsági beléjük köt. Ehhez nem kell megszegni az utazási feltételeket, inzultálni a többi utast, vagy netán a biztonságiakat, nem kell támadólag fellépni senki ellen sem .Az 5 fiatal a többi utassal egyetemben rendeltetésszerűen használja a járművet, iparkodván a tömegben néha levegőhöz is jutni. Elkövetnek azonban egy hibát: egymás közt beszélgetni mernek, nem hangosabban, mint ahogy szép fővárosunk éjszakai járatain dívik. Az egyik megjegyzést a biztonságiak magukra veszik. /Nem az ő fülüknek szánták, de ez van/ Jegyellenőrzés vagy bármilyen erre való felszólítás nélkül kezdik letaszigálni a fiatalokat,  akiket közben ordenáré szavakkal szidalmaznak. Az utasok döbbenten néznek, a fiatalok érvényes jegyüket mutatván kérdik a biztonságiaktól: Mi is a probléma? Vesztükre: a következő megállónál / Ecseri út/ lelökik őket a buszról.  Még fent a buszon. Az egyik biztonságiasnak nem nevezhető valaki késsel fenyegeti meg a fiatalok egyikét, majd  leszállás után a megállóban orrba vágja. Ő a helyszínen hagyja bizonyítékként a hétjegyű kóddal ellátott igazolványát, szolgálatban vannak ugyanis. (Később a Merényi kórház ügyeletes orvosa orrcsonttörés miatt  feljelentést tesz a IX.ker-i rendőröknél) Egy másik fiatalt mentő visz el a helyszínről, miután a biztonságisok már lent a buszmegállóban kb. 6- 8- an rámennek, és megrugdossák. A harmadik  fiatal egy pofonnal megússza azt, amit el sem követett, de másnapra azért ő is lila, viszont szerencsés, 8 napon belül gyógyul. A rendőrség azonnal jön, a mentő is . A BKV jegyzőkönyvet vesz föl  az esetről, tanúkat hallgatnak ki, a buszsofőrt is aki a tömött buszon "Nem látott semmit" sem a belső, sem a külső tükrökből.(!). Őt visszafelé tartván kapcsolják le az intézkedő rendőrök, hogy kihallgassák. Ismeretlen srác is ottmarad tanúskodni, köszönet érte, hogy ebben a helyzetben ember tudott maradni.

Az ügyben vizsgálatot indított a IX. kerületi rendőrkapitányság. Az eredményről tájékoztatni fogom Önöket, ha megengedik. A konzekvenciát addig is mindenki vonja le maga, akár még maguk az illetékesek is.

Tisztelettel, R. A.

komment komment Címkék: budapest bkv busz éjszakai verekedés biztonsági őr 950 es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása