BKV-Figyelő

Letépte a turista nyakából a fényképezőt

BKV figyelő.hu

2009.02.11
09:24

Olvasónk egy pesti szállodában dolgozik, ahol egy néhány fős kínaiakból álló csoport szállt meg néhány napig. A mindig jókedvű, mosolygó kínaiak arcára fagyott a mosoly, amikor a BKV ellenőrei a Hősök terén egyikőjük nyakából letépte a fényképezőt, majd fejenként 5000 forintra húzták le őket. Részletek alant:

Tisztelt BKV-figyelő blog!

Engedjék meg, hogy megosszak Önökkel egy történetet aminek nem én voltam a főszereplője. Egy budapesti szálloda alkalmazottja vagyok. Szállodánk vendége volt egy hete egy néhány fős kínai csoport, akik 5 napot töltöttek el a városban. Sokat beszélgettünk velük angolul, nagyon jót meséltek a városról, tetszett nekik a vár, a parlament, és a Duna alatt áthaladó metró is. Ez számukra érdekesség volt :-)

Az utolsó előtti napon a társaság kedve nagyon megváltozott. Késő délután egy városnézésből jöttek vissza, ekkor vettük észre kollégáimmal, hogy a mindig vigyorgó kínaiak el vannak keseredve. Kifaggattuk őket és kiderült, hogy a metrón két ellenőr bántalmazta őket. Vendégeink a metróztak a Ferenciek terétől a Hősök teréig (Deák téri átszállással). Fejenként egy jegyet lyukasztottak, felhívtuk a figyelmüket mikor jöttek, hogy metrótól metróra átszálláskor nem kell másik jegyet kezelni. Lyukasztottak a Ferenciek terén, a Hősök terén mégis megbüntették őket.

Leszálltak a földalattiról, majd két ellenőr rájuk szállt. Elvették a jegyeiket és kiabáltak velük, amikor a vendégeink rájöttek, hogy az ellenőrök nem beszélnek angolul tovább akartak menni. Ekkor az idősebb kínait a nyakában lógó fényképezőnél fogva rántották vissza, ami leesett a földre, de nem törött össze. A másik ellenőr az egyikük feleségére támadt rá és rángatta. (Milyen jó, hogy egymás nyelvét nem beszélő emberek így kommunikálnak). Veszekedtek, sajnos egy utas se segített nekik. Meg akarták büntetni őket, de a kínaiak egy ideig nem hagyták magukat. Persze 10 perces balhé után már fizettek az ellenőrnek. Képzeljék el az ellenőrök fejenként 5 ezer forintot gomboltak le róluk amiről nem adtak semmi nyugtát, tehát zsebre tették.

Még mindig nem tudjuk, miért büntették meg őket. A vendégek esküt tettek, hogy nem szálltak le a metróról egyből oda mentek, az út max. 30 perces, tehát az egy óra nem járhatott le, hacsak a Ferenciek terén a lyukasztó nem rossz időt nyomott rá. Azt is el tudom képzelni, hogy szándékosan szálltak rájuk, mert láttam már ilyet is. Sok turistának segítettem már a Deák téren, akiket az ellenőrök meg akartak büntetni pénzszerzés céljából. Mivel az ellenőrök elvették, eltépték a jegyeket, nem tudjuk meg, miért is büntették meg őket.

Tehát ezért voltak rosszkedvűek a vendégeink. Nem a büntetés bántotta őket a legjobban, hanem a bánásmód, hogy letépték róluk a méregdrága fényképezőt, rángatták a nőket, és ordibáltak velük, pedig ez az egész elkerülhető lett volna, ha a BKV legalább a ilyen csomópontokhoz angolul tudó ellenőröket tesz. Megbékítettük őket és megígérték, hogy jövőre is visszajönnek hozzánk :-)

Önöknek mi a véleménye erről?

Köszönöm a figyelmet: H. Mónika

komment komment Címkék: budapest bkv metró büntetés ellenőr utas panasz turista észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása