BKV-Figyelő

Miért tűri a bliccelést és a rongálást a BKV?

BKV figyelő.hu

2009.04.07
07:40

A BKV tudja, hogy egyes vonalain nagyon sok a bliccelő, és rengeteg a rongáló, mégsem tesz semmit. A 21-es, 24-es és 28-as villamosokon szinte mindenki bliccel, senki nem vesz jegyet. A BKV mégsem küld oda több ellenőrt, biztonsági őrt vagy rendőrt, inkább tűrik, hogy szétlopják a céget, és az utasok balhézzanak a villamoson.

Olvasónk az 50-es villamossal utazik, ahol elmondása szerint egyre rosszabb állapotú villamosok járnak. Az ablakokat rögzítő gumik szét vannak vágva, az ablaktáblák össze vannak karcolva, a villamos más részeit tag borítja. Ilyenkor hol vannak az őrök?

Tisztelt BKV ZRt.!

Érvényes bérlettel rendelkező, az 50-es villamos (Kispest, Határ út-Béke tér) járatot rendszeresen igénybe vevő utasuk vagyok.

Egy ideje az 50-es viszonylaton közlekedő járművek rendszeresen és könyörtelenül teljes mértékben vandalizálva közlekednek. Értem ez alatt például:

• Ablakok összekarcolását,
• a villamosok nagyobb felületének letagelését, beleértve az ablakokat is,
• a gumi szigetelés egyes részeinek késsel, vagy egyéb éles tárggyal történő kimetszését.

Villamosaik véleményem szerint elfogadhatatlan állapotban közlekednek. Gyakran veszek igénybe egyéb vonalakat is, de még sehol sem tapasztaltam ilyen brutális pusztítást.

Ez nem csak az utasok közérzetére van rossz hatással, hanem minden emberre, aki  kívülről megpillantja a villamost, tartózkodjék az éppen bárhol az adott pályán. Ráadásul a vandáloknak is azt sugallják: nyugodtan lehet folytatni, úgysem fogunk tenni semmit.

Kérem a megemlített problémák mielőbbi orvoslását.

Ezt az e-mailt megküldöm a BKV Figyelő blog szerkesztőjének részére is.

Üdvözlettel: Kovács Mihály

komment komment Címkék: budapest bkv villamos utas panasz bliccelés rongálás észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása