BKV-Figyelő

Tesztünkön jól szerepelt a Volvo

BKV figyelő.hu

2007.06.23
22:18

Szombaton leteszteltük a Volvo7700 (FLR – XXX) rendszámú sorozatát. Ezzel kezdetét vette a BKVfigyelő! járműpark tesztje! Érdekel az eredmény? Kíváncsi vagy a részletekre? Olvass tovább!

Volvo tesztünkön a legújabb buszokat teszteltük, itt jelezném, hamarosan jön a többi teszt is. A sofőr már indulás előtt 5 percel beült a helyére és beindította a klímát, hogy mire mi felszállunk és elindulunk, már hűvösebb legyen a buszon. A busz kinézete szép, tetszetős a tervezők mindent beleadtak. A buszra a hátsó ajtón szálltam fel.

 Ami először a szemem elé tárult az a hátsó keskeny folyosó. Talán ez az egyetlen negatív része a busznak, a hátsó részben állni szinte lehetetlen, ha valaki ment közben le akar szállni, akkor az egész ottani résznek mozdulni kell kifelé. A Buszon 36+1 ülőhely és 126+1 állóhely van, így kb. 167ember utazhat rajta, ami elég jó teljesítmény. A buszon egy mozgáskorlátozott is utazhat, neki saját, fenntartott helye van, biztonsági övvel, háttámlával, rámpával, valamint külön leszállásjelzővel. A rámpát a sofőr nyitja ki, kézzel.

Elég jó elhelyezésű ablakokat találtunk, méretükre sincs különösebb kivetnivaló. Kinyitni szerencsére nem tudtuk őket, hiszen ment a klíma, az automata 2 megállónként be is mondta, hogy „ A klímaberendezés működése közben az ablak nem nyitható”. Szép, kék, igényes kárpitozott ülések vannak a buszon, kényelmesek. Nagy tömegben is sikerült, hamar kikecmeregnem a leszállásnál, mondjuk ez az utasokon is múlik. A leszállásjelzők elhelyezése is úgy lett megoldva, hogy a kisgyerekek is könnyen hozzá tudjanak férni. A buszon 4 ajtó található, melyeken külön ajtónyitó található, ha a megállóban mégis eszünkbe jutna, hogy leszeretnénk szállni. (erre csak akkor van lehetőség, ha a másik ajtónál van leszálló). Az ajtók kétszárnyasak, befelé nyílnak és 1200mm szélesek. Mivel hátul utaztam, a motornál, így egész végig zúgást hallottam, de ez a zaj csak töredéke a régi buszok zajához képest. A busz hátuljában 2 kamera található, melyeken a vezető kísérheti figyelemmel a hátul zajló eseményeket. A tájékoztatás elég jól szerepelt, a buszon 3 kijelző található, ebből 2 írja, hogy éppen melyik megálló következik, valamint jelzi az átszállási lehetőségeket is. A másik kijelző a megállókat írja, megtudjuk nézni hogy követik egymást a megállók, valamint a következő megállónál itt is jelzi az átszállási lehetőségeket. A buszon hangosbemondó is található. A hangosbemondón a géphang a két kijelzőn olvashatókat mondja be, érthetően és hangosan. Az esti órákban is világos van a buszon, ez a világosság a jól elhelyezett fénycsöveknek köszönhető, melyeknek fényerősségét a sofőr szabályozhatja. Tesztünkön tehát jól szerepelt a Volvo, véleményünk szerint a nagyvárosi közlekedés elvárásainak eleget tesz. Osztályzatunk: 4

(négy)

 


Szeretnél te is részt venni hasonló tesztelésben? Szeretnél nekünk segíteni? Jelentkezz e-mailben a bkvfigyelo@index.hu címen. Leveledben add meg neved, nick neked, valamint elérhetőségeid, hogy felvehessük veled a kapcsolatot. Jelentkezz te is BKVfigyelő!-nek;)

komment komment Címkék: teszt bkv busz volvó 103 as

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása