BKV-Figyelő

Világvárosi közlekedés

BKV figyelő.hu

2007.07.06
19:12

Kedves Figyelők!

Örömmel láttam a kezdeményezést, mely a BKV-val kapcsolatos észrevételeket várja, és nagyon meglepődve olvastam a sok pozitív visszajelzést is. Sajnos nem volt szerencsém eddig a cég alkalmazottaival, járműveivel, és néhány személyes sértést soha nem fogok megbocsátani a cégnek. (igen ennyit számít, hogy kiket foglalkoztatnak) Mivel van rendezvényszervezési tapasztalatom, tisztában vagyok vele mit jelent rengeteg embert egyenként ellenőrizni, és kétség esetén célzottan kultúrált formában kérni érvényes jegyének bemutatására. Nem hiszem, hogy ez megoldhatatlan lenne az ellenőröknek.

A BKV-val kapcsolatos viszony akkor kezdett drasztikusan romlani, amikor kb 2 évvel ezelőtt a Déli pu.-nál mentem le a metróba. Már az üvegajtón nehéz volt bejutni, mert az egy működő mozgólépcsőt 4 ellenőr+2 biztonsági őr állta el. Mikor végre odaértem és felmutattam a bérletemet (mióta igénybe veszem a tömegközlekedést mindig érvényes bérlettel utazom) és ráléptem a mozgólépcsőre  az ellenőr hölgytől a következőt kaptam elég ocsmány hanglejtéssel: "A k**va anyád!"

Itt volt az a pont, hogy elszakadt minden toleranciával kapcsolatos cérna! Ez minden körülmények között megengedhetetlen.

Innen indult a saját kis figyelésem! Bár a bérleteket továbbra is vásároltam, sőt most már éves bérlettel közlekedem, az ellenőrök sajnálatos módon nem változtak. A tehetetlen düh fortyog bennem minden egyes alkalommal amikor a Deák téren egymástól 5 méterre ketten kérik el a bérletet, amikor nem figyel oda, majd utánam ordít, és amikor ki akarja kapni a kezemből a pénztárcámat (abban tartom) hogy a bérletem érvénytelen és elveszi. Ez utóbbi néhány hete történt a Kőbánya-Kispest-i metróállomás bejáratánál. Itt már nem bírtam megállni, hogy ne üvöltsek teli torokból a nővel. Valószínűleg azért fizetem ki majd egyhavi béremet, hogy utána még kötözködjenek velem, mert a büntetés után kapják a prémiumot.

A járművek mérhetetlenül mocskosak, senki és semmi nem gátolja meg a hajléktalanokat, hogy felszálljanak, és mérhetetlen bűzt, és ürüléküket, vizeletüket hagyják a járműveken.
Ez különösen azért szép, mert nekem ugye ahányszor metróval utazom be kell mutatnom a bérletemet, de a csövit csakúgy beengedik ezek szerint.

És hogy kicsit közelebbi időponttal, és konkrétumokkal szolgáljak:

2007.07.02. 6:30 fekete 20as busz újpest. Szent László tér-i megállón egyszerűen átmegy, majd hirtelen ráfékez, és kinyitja a hátsó ajtót. 2 fiatal lány száll fel kicsit meglepődve, majd a hangosbeszélőn a sofőr üvölteni kezd: (szó szerint idézem) "Meg kéne mozdulni, ha fel akartok szállni!"

2007.07.03. 16:10  Kőbánya városközpont buszvégállomás 151-es buszra várok, mivel az előzőt még láttam elrobogni. Érkezik egy az állomásra, kicsit arrébb kirakja az utasokat, majd kiáll... Semmi baj, egy kimarad nem halunk bele... Érkezik a következő, majd az is kiáll... A megállóban már szép kis tömeg gyűlt össze. a harmadik busz volt az, mely végre a megállóban állt meg, és fél5-kor el is indult a gyógyszergyári megállónál már olyan szintű volt a zsúfoltság, hogy nem fért fel egy ember sem. Kőbánya-Kispesten alig tudtam leszállni a buszról, de a sok átszálló ellenére a buszra így sem fért fel a sok várakozó. (a dologban külön gyönyör volt az a feltehetően hajléktalan család, akik rendkívül mocskosan és bűzösen szálltak fel, folyamatosan üvöltöztek a gyerekekkel, és végigöntözték a környéküket, székeket és padlót az általuk fogyasztott dobozos sörrel)

A cég átgondolhatna jó pár dolgot, főként azt, hogy az utasok pénzéből él, akik ezért a nem kis pénzért kultúrált utazásra vágynak, és nem (a jövőben már rendőrruhában) bunkósodó alkalmazottakra. Ne odáig terjedjen a figyelem, hogy fizettem, hanem folytatódjon ott, hogy ezért én normális körülmények között szeretnék nap mint nap utazni.

egy utas

(Mivel nem volt módom megismerni, és így megismertetni a velem szemben inkorrekt módon viselkedő személyeket, ezért névtelen kívánok maradni elkerülve a napi hírekből ismert metódust, miszerint,ha sérelem ért valakit, akkor automatikusan hazudik, kivéve, ha kukagyújtogató randalírozó, mert akkor ő a rendőri erőszak áldozata.)

komment komment Címkék: budapest közlekedés bkv észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása