BKV-Figyelő

Álellenőr a 73-as buszon

BKV figyelő.hu

2007.07.18
12:48

Egy komoly kis levelet kapott a homár, melyet Mi is megmutatunk nektek. Olvassátok el Ti is, hogy akarta speedet lehúzni egy gyanús „ellenőr”

Kedves Homár,

Nem tudom ez a levél befér-e hozzátok, hiszen kettőn áll a vásár minden esetben, de személy szerint a saját felelősségemen túl ezt egy hatalmas botránynak és pofátlanságnak tartom ami történt. Vasárnap délelőtt jöttünk haza a párommal a Keletitől (vonattal jöttünk), és felszálltunk egy 73-as buszra, mely épp akkor érkezett.

A Kazinczy utcánál felszállt az első ajtónál egy teljesen átlagos kinézetű fickó, mondhatnám nem éppen bizalomgerjesztő fejjel, argentin futballmezben (mi a busznak kb az első egyharmadánál álltunk). Simán elhaladt az első néhány szék mellett, majd hozzánk odalépve előhúzott egy karszalagot, és jegyeket bérleteket kért. Páromnak volt jegye, de nekem nem volt bérletem, (mivel azt inkább otthon hagytam a vidéki út előtt), és ezt közöltem is az ellenőrrel, mire ő rögtön rávágta, hogy akkor személyit. Közöltem vele, hogy az sincs, majd mondtam, hogy leszállunk a következőnél. Erre ő előhúzta a telefonját, majd a már a fülében lévő headsettel kombinálva elkezdett valamit nyomogatni rajta, és a következők hangzottak el: "Rendőri intézkedést kérek az Astoriához".

Én közben jeleztem,. és mondtam neki, hogy sietős a dolgunk, fáradtak vagyunk, és nem fogjuk megvárni a rendőrt. Erre ő elkezdett nagyobb hangon beszélni, hogy de igenis meg kell várnunk, és ötezer forint lesz, fejenként kettőfél (a párom nem mutatta a jegyét, megjegyzem tőle nem is kérte). Időközben a megállóba ért a busz, leszálltunk, és indultunk volna tovább, amikor is az "ellenőr" megragadta a karom, és közölte, hogy nem megyünk sehová, mert meg kell várni a rendőrt. Mivel magasságban én is ott voltam ahol ő (max szélességben nem), nem hatott rám a megfélemlítés eszköze, kihúztam a kezem, és mondtam, hogy ezt talán nem kéne, és párommal elindulva mentünk tovább. Ezek után már csak hátulról hallottuk az üvöltözést : "na mi van buzikám, ennyi sincs benned...?" Ennyi a történet, és ezek után a konklúziók, mert kétségem sincs azzal kapcsolatban, hogy egy állellenőr próbált megvágni minket.

1) Ellenőr manapság sosem jár egyedül (ő a töküres buszon egyedül szállt fel, és csak minket célzott meg), és főleg nem ilyen egyszerű ruhában, igazolvány, szám, stb nélkül

2) Rendőrt hív, oké, de kicsi a valószínűsége, hogy pont az adott megállóban ismeri a kolléga számát, illetve, hogy a központ küld neki villámgyorsan valakit, azonfelül, hogy egy sima ellenőr nem headsettel bedrótozva ellenőriz.

3) A "fejenként kettőfél lesz"-ből látszik, hogy eljutottunk a következő lépéshez, megpróbálja kicsinyíteni a dolgot, hogy hátha...

4) és mivel ettől sem estünk a falnak, jött a fizikai kontaktus, de jelen esetben ezzel sem jutott semmire... és ezt követte az ócsárólás, de már csak hátulról. A történetben az a félelmetes, hogy vajon hány ember dől be annak, hogy van egy ócska karszalagja, és azzal, plusz egy határozottabb kiállással, és erre utaló megfélemlítő testfelépítéssel emberek tömegeit (nőket, időseket, fiatalokat, akik megrémülnek tőle) húzza le sok-sok pénzzel (és nem is merek belegondolni, mi történhetett volna, ha előveszem az igazolványt, bérletet, stb, és kikapja a kezemből. Bunyó a visszaszerzéséért?).

Kíváncsi lennék, a BKV-nak mi az álláspontja ezzel kapcsolatban, mivel erős a sansz arra is, hogy egy szabadnapos/ex ellenőr próbálta egy kis mellékeshez juttatni magát.

Üdvözlettel, speed

komment komment Címkék: budapest cikk bkv busz homár ellenőr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása