BKV-Figyelő

"Vicces" sofőr, csatlakozás, autósok

BKV figyelő.hu

2007.08.07
14:17

"Vicces" sofőr:

Kedves BKV figyelő!

Helyszín: 45-ös busz, az Örs vezér tere irányába, az Újszász utcában
Időpont: Augusztus 4. szombat este kb. negyed 8.

Pár tizenéves buliba igyekezvén elnézett egy megállót, és véletlenül eggyel
előbb jeleztek. Ilyen bárkivel előfordulhat, ők beszélgettek, nevetgéltek,
láthatóan már felfokozott hangulatban voltak, gondolom az este várható
izgalmai foglalkoztatták őket. A busz fékezett, megállt, kinyitotta az ajtót, a
srácok felemelt kézzel jelezték, bocs ezt elnéztük. Rajtuk kívül más nem
szállt le, felszálló se lett volna, így gondolom ez dühíthette fel a sofőrt, aki
kicsinyes bosszút állt: a következő megállóban minden ajtót kinyitott, kivéve,
ahol az ifjúság újból jelzett, majd elindult. Pechjére azonban más is leszállt
volna ugyanannál az ajtónál. Ez a srác a "kiállok magamért" típusból volt való
;), előre is sietett, hogy talán állna már meg a buszvezető és talán engedné
őt leszállni. A sofőr nekiállt huzakodni, és csak kisebb szóváltás után volt
hajlandó kinyitni az ajtót. A tizenévesek mulyák voltak, nem szálltak le vele
együtt, így a buszvezető csak a következő megállónál osztogatta kegyeit, és
nyitott nekik ajtót. Nem tudtam, hogy a sofőrök egyéni hatáskörébe tartozik
eldönteni, hogy megállnak-e egy megállónál, ha jeleznek nekik, vagy csak
akkor, ha erre felszólítják őket... Nektek mi a véleményetek?

üdv,
Meg
Csatlakozás:
Üdv!

Nem tudom ki jár a 106-os busszal de valami zseniális csatlakozás van akárcsak az egyes villamosnak az árpádhídnál. Úgy van ugyanis kitalálva a rendszer, hogy ha a nyugatiból még integetek a 22:00-ás vonatnak akkor nem érem el azt a metrót amivel elérném a 22:41-es buszt. Ezzel még semmi gond sem lenne ha a következő nem 23:45kor indulna... Ja a következő metró 22:44-kor ér Árpádhídra... Nem tudom mibe kerülne a BKVnak ha a busz három perccel később indulna... Ugyan ez a helyzet az egyes villamossal is, aminél ugyan ki van írva, hogy megvárja a metró utasait,mégsem teszi. Ezért aki sokáig dolgozik, kikíséri a Kedvesét a vonathoz az igen csak nehezen jut át pestről budára ha az Árpádhídnál szeretné ezt megtenni.
Kedves autósok a fővárosban:

Kedves BKVFigyelő és BKV Ügyfélszolgálat!

Egy nagyon egyszerű dologra szeretném felhívni a figyelmet. A Gellért téren van az irodánk, csodálatos rálátással a szmogban álló Dunára és a 86-os busz Óbuda felé néző megállójára a Duna partján. Szinte mindig, amikor kinézek az ablakon, azt látom, hogy a megálló előtt, a lámpa előtt ott parkol egy autó. Hol egy piros ilyen, hol egy szürke olyan. Ma például ezért 10:30 tájban egy busz nem is állt be rendesen a megállóba.

A dolog teljes mértékben egybecseng azzal, hogy a tér másik oldalán, a 7-es busz Albertfalva felé néző megállójában rendszeresen parkolnak turistabuszok, terepjárók és egyéb többkerekű objektumok, azt eredményezve, hogy a busz a belső sávban az autósok kegyelmét kérve tekereg fel a villamossínre, majd vissza a megállóba – és természetesen hiába dupla, sőt szinte tripla megálló, általában 1 busz fér el. Természetesen a Bartók Béla út egészére jellemző, hogy mindig, azaz mindig kerülni kell a belső sávból. Persze, mire való a kormány a vezetőfülkében?

Javasolnám, hogy ezeken a buszokon legyen egy kamera, ami rögzít minden, a busz előtt történő eseményt, amely esténként azután letölhető lenne, és lehetne gyártani a feljelentéseket. Egy időben volt indexes kezdeményezés a fórumon, hogy írjuk be mindazok rendszámait, akik járdán navigálnak a babakocsis autók között, buszsávban parkolnak, stb, így a bátrabbak megjutalmazhatják őket egy vasdarabbal. Én csak rendőrségi büntetőpontokat javasolnék, a dolog pofátlanságára való tekintettel akár egyből kettőt vagy hármat.

Üdvözlettel:
Triznya András

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása