BKV-Figyelő

"Kérem vigyázzanak..."

BKV figyelő.hu

2007.08.23
11:50

 

Kedves BKV Figyelő,

tegnap (2007. augusztus 20.) egy igazán dühítő eset történt velem a metrón, úgy látszik, mostanában az ajtóval utast beszorítós megoldás kezd divatba jönni a BKV-nál. Este 3/4 10 magasságában a tűzijátékról hazafelé tartva a Nyugatinál szálltunk fel a metróra a párommal, Újpest-központ irányába. Kézen fogva sétáltunk, ahogy máskor is szoktunk, ő szállt fel előbb, én pedig utána a szerelvényre - csak éppen "közbejött" két oldalról az ajtó, SE SZÓ SE BESZÉD, szóval se prönytögés, se kéremszépenlegyenekszívesekvigyázni, se semmi. Mindkettőnk csuklóját erősen megütötte a két ajtószárny, amit persze utána korrigált a szerelvény vezetője, és kinyitotta az ajtót, szerencsére fel tudtam szállni. Vártunk még úgy 8-10 másodpercet, utána megint záródtak az ajtók, de megint figyelmeztetés nélkül.

Utána a Lehel tértől a Gyöngyösi utcáig minden megállóban elhangzott az állomásnév, a tessék vigyázni és a következő állomás következik, tehát nem hinném hogy meghibásodott a figyelmeztető hangszóró vagy bármi más, egyszerűen a metró vezetője elfelejtett megnyomni egy gombot, ráadásul kétszer egymás után, ráadásul az év egyik legforgalmasabb napjának legforgalmasabb perceiben, az egyik legforgalmasabb megállóhelyen.

A szerelvény második kocsijában utaztam, annak 232 volt a száma, gondolom ez alapján vissza lehet követni az esetet, és az állomás biztonsági felvételén ki lehet keresni hogy tényleg így történt, illetve megállapítani ki a felelős.

Üdv,
Gery Greyhound

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása