BKV-Figyelő

A szétszórt milliók nyomában

BKV figyelő.hu

2007.08.27
02:39

A lent olvasható levelet névtelenül, egy BKV dolgozótól kaptuk. Megtudhatjuk, hová is tűnt az a pénz, amiből emelhetnék a járművezetők bérét.

A BKV Zrt Villamos üzemág dolgozói szomorúan és meghökkenve vettek tudomást arról, hogy a cégnek nagy erkölcsi hasznot hozó Combinó futás költségeit az ő (pénzükből) finanszírozták. Mi is történt pontosan?

2007. július 13. án a BKV nagy reklámmal készült, hogy a világ leghosszabb villamosait rakja csatasorba. „A járművek pénteken éjféltől kezdődően felsorakoznak a Nagykörúton. A láncolat több mint 2100 méter hosszú, és a Jászai Mari tértől csaknem a Dob utcáig tart. Éjjel egy órától látványos programok szórakoztatják az érdeklődőket a Jászai Mari téren. A tizenöt sportoló két óra körül áll rajthoz, hogy a lehető legrövidebb időn belül végigfusson az egyedülálló Combino - láncon.” Nos ennek a látványos történetnek a költségeit a BKV Villamos üzemág bérköltségeiből fedezték. I

lyenkor az a kérdés merül fel az emberben, hogy egy ilyen rendezvény finanszírozása helyett miért nem azokat becsülik, meg akik hajnalban kelnek és késő éjjel fekszenek, emellett ki vannak szolgáltatva az utasok rigolyáinak. Vajon a BKV hány olyan kampánya vagy rendezvénye fölösleges, ami helyett az úgynevezett front vonal béli dolgozókat lehetne premizálni, vagy csak az alapbérüket emelni akár csak az inflációt követő módon?

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása