BKV-Figyelő

Amikor a buszvezetőt sajnálom

BKV figyelő.hu

2007.08.30
15:01

 
Kedves Figyelő!
 
Tulajdonképpen ebben a történetben nem az utast érte a legnagyobb kellemetlenség, hanem egy szerencsétlen buszsofőrt.
 
Elég sokat buszozom szerte a városban, különböző vonalakon, úgy külvárosiakon, mint belvárosiakon. Azt mondanom sem kell, hogy amikor pl. a Havanna ltp.-en keresztül vergődöm át, azért néha kicsit összeszorul a gyomrom, hogy mikor kötnek belém. De ez tegnap a turisták által egyik legfrekventáltabb járaton, a 16-os buszon történt.
 
Munkából hazafelé a Dísz téren szálltam fel a buszra, három keménykötésű legénnyel és néhány angol turistával egyetemben. A fiatalembereknek már a busz megjelenése elég volt egy harcias tiráda megeresztésére (na végre hogy idetoltad a seggedet te f******ó g**i). A buszon persze hamar előkerült a sör, amit az egyik ifjú kiejtett kezéből széttört, az üvegmaradványokat pedig gyorsan kivágták az ablakon. Busz megáll, ajtók kinyílnak, sofőr kinyitja vezetőfülke ajtaját, gondolom kis esti sétát ajánlott volna a fiatalságnak. No szegény - mondanom sem kell - nem tette ablakba, amit kapott. A legenyhébb még az édesanyja emlegetése volt, meg hogy fogja be a száját, ha ők (mármint ifjoncaink) megveszik a 6000 pengős bérletet. Lightosabb verekedés is be volt neki ígérve. Buszvezető persze egy idő után feladta, visszavonult.
 
A három srác a hátralévő 4 megállót végigdühöngte, a Deákon nem kevés bók mellett szálltak le, a buszvezetőt nyolc általánossal küldték el utcát seperni (hát nem tudom, hogy buszvezetőnek mennyi osztálya van, de hogy a három srácnak a minimális viselkedést sem sikerült elsajátítani, az is fix), az egyik ifjú még a busz ablakait is végigdöngette, aztán én már látó- és hallótávolságon kívül voltam.
 
Persze ez az utasokat is zavarta, de hát ki mert volna közbelépni, meg mit ért volna el vele? Én a magam részéről nagyon sajnáltam a buszvezetőt. Nem hiszem, hogy bármi más megoldása lett volna, mint hogy hallgat, tűr és levezeti a hátralevő megállókat. És számomra nagyon meglepő volt, hogy annyi külvárosi, éjszakai buszozás után pont itt találkoztam először ilyennel... Volt már máskor is hadd-el-had buszokon, de ilyet még nem láttam, bár lehet, hogy csak nagyon szerencsés vagyok, hisz egyik ismerősömet idén verték meg és rabolták ki egy kőbányai vonalon este, utasok jelenlétében...
 
Üdv,
Bécó
 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása