BKV-Figyelő

Hajléktalan köpköd utast a metrómegállóban

BKV figyelő.hu

2007.08.30
01:02

TISZTELT BKV ZRT!

Biztonság - és védelempolitikai szakértőként a metróban előforduló biztonsági problémákra szeretném felhívni a figyelmüket. Ezzel kapcsolatban, friss tegnap esti élményemet szeretném megosztani önökkel. Este 9 után a Deák Ferenc téren várakoztam a metróra, odajött hozzám egy hajléktalan és pénzt kért. Nem adtam neki, válaszként "kurva anyázás" közepette leköpött, a biztonsági őrségnek nyomát sem lehetett fellelni a területen, vagy bármilyen olyan személyt találni, aki a segítségemre lehetett volna. Ez azonban két kérdést is felvet:

1. Én mint magyar állampolgár, aki minden hónapban több mint 7000 forintot fizetek a bérletemért nem tudok úgy a metró területére lépni, hogy a bérletemet ne kelljen felmutatni. A kérdés az, hogy hogyan jutott a metró területére a hajléktalan ,akinek nyilvánvalóan nem volt bérlete/jegye?

2. Észrevételem szerint a biztonsági szolgálat részt vesz a jegyek/bérletek ellenőrzésében és finoman fogalmazva határozottan fellép azok ellen, akik nem veszik elő a bérletet/jegyet. Ez arra enged következtetni, hogy a biztonsági őrség egyetlen funkciója, hogy a bérlettel utazó állampolgárokra nyomást gyakoroljon? A szolgáltatás színvonala ellen az ember már nem emel panaszt, egy tisztes, 7000 forintos bérlettel utazó magyar állampolgár már elfogadja, hogy a hajléktalanokkal együtt utazik, hogy azok levizelik a kárpitozott üléseket (jó esetben csak vizelik), elviselhetetlen szagot árasztanak és gyakran a villamoson alszanak.

Elviseljük a tömeget, a szemetet, a mérhetetlenül magas bérletárat kifizetjük, tűrjük, hogy kéregetők és adománygyűjtők zaklatnak bennünket lépten- nyomon ( a metró területén), DE AZT GONDOLOM, HOGY AZT NEM KELL TÜRNI, HOGY LEKÖPJENEK A METRÓN!!! EZ ELLEN FEL KELL LÉPNI,ÖNÖKNEK KELL FELLÉPNI A TARTHATALAN ÁLLAPOTOK ELLEN, MERT EZT A SZOLGÁLTATÁST ÖNÖK NYÚJTJÁK. ODA JUTOTTAM, HOGY AZÉRT NEM FOGOM MEGVENNI A BÉRLETET, HOGY BÜNTETLENÜL LEKÖPJENEK. Várom válaszukat és természetes intézkedésüket.

Tisztelettel: Csaba Zsuzsa

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása