BKV-Figyelő

Re: Fogyatékosok bérlete

BKV figyelő.hu

2007.09.18
14:08

Néhány hete egy anyukától kaptunk levelet. Arra kereste a választ, hogy fogyatékkal élő gyermeke miért nem kaphat ingyen bérletet, valamint miért kell papírokkal a zsebükben utazni. Segítségünket kérte, mi a levelet elküldtük a BKV illetékeseinek, a választ ma kaptuk meg.

T. BKV Figyelő!

Tárgy: kérdésre válasz


Utasunk kérdésére a következő választ adom:

Tisztle utasunk problémáját megértjük, de sajnos nem adhatunk ki a gyermeknek egészévre egy ingyenes bérletszelvényt, mivel az érvényben lévő kormányrendelet ezt nem tartalmazza, annak előírásait cégünk, hasonlóan, más szolgálatatóhoz nem változtathatja meg. A kormány rendelet nem  azt írja elő, hogy ingyenes bérlet jár, hanem a Magyar Államkincstár által kiadott  “Hatósági bizonyítványt”, felmutatása ad jogot az utazásra.

A Kormány 85/2007. (IV. 25.) számú rendeletében a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről határozott. A rendelet 2007. május 1. napján lépett hatályba. A módosítások a kedvezmények nagyságát illetően elsősorban a helyközi közlekedést érintik. A helyi kedvezmények mértéke nem változott, viszont bővült az ingyenes utazásra jogosultak köre.

Kérem utasunk megértését, de a BKV Zrt. részére is kötelező betartani a kormányrendeletek előírásait.

Javaslom, hogy a felmerülő problémájával forduljon a Magyar Államkincstárhoz, és kérjék meg azt a lehetőséget, hogy kapjanak olyan igazolványt, mint  amit jelenleg használnak a diákok.


Üdvözlettel: 

Tárnok Eszter
szakszolgálat-vezető

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása