BKV-Figyelő

Tízszeresére drágulnak jövőre a 60-65 évesek HÉV-bérletei

BKV figyelő.hu

2007.11.24
23:20

A kormány megvonta a támogatást, a főváros pedig nem pótolja a kivett összeget. A drasztikus tarifaemelésnek ismét az utasszámcsökkenés lehet a következménye

A Lágymányosi híd és Ráckeve között az idén még havonta 1984 forintért utazhatnak a 60 és 65 év közöttiek, jövőre azonban 18 ezer forintot kell fizetniük a bérletért. Illetve még többet, a legalább 11-12 százalékos BKV-tarifaemeléssel számítva várhatóan húszezer forintot. Nem járnak jobban azok se, akik Gödöllőről ingáznak, ez 1488 forint helyett jövőre 14 ezer forintjukba kerül, a szentendreieknek pedig ezer helyett 11 ezer forintot kell kiadniuk a bérletért.

A több mint tízszeres drágulás hátterében a kormány döntése áll: megvonta a helyi érdekű vasutakon a nyugdíjas kedvezményt az említett korosztálytól, így 2008-tól nekik is teljes árú dolgozói bérletet kell vásárolniuk. A Főpolgármesteri Kabinet a hét elején jelentette be a közösségi közlekedés népszerűsítését aligha szolgáló változást, amely számítása szerint négyezer embert érint. A főváros dönthetett volna úgy, hogy kifizeti az állam által elvont támogatást, de nem tette, a kormányra mutogatott.

Forrás: www.ma.hu

komment komment Címkék: budapest bkv hév emelés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása