BKV-Figyelő

Ellenőrök (összefoglaló)

BKV figyelő.hu

2007.12.01
11:13

Nagyon úgy tűnik, a BKV igencsak  melléfogott a biztonsági őrökből átképzett ellenőrökkel. Számtalan probléma merült már fel velük kapcsolatban, sok levelet írtunk a BKV-nak is, melyekre válaszoltak is: „Bejelentése alapján az állomáson az adott időben szolgálatot teljesítő jegyellenőreink figyelmét felhívjuk a kulturált, udvarias munkavégzésre” ám ezek egyike se hozott változást. Összefoglaljuk az eddigi eseményeket.

Hasba vágta az ellenőr a segítőkész utast: Három angolul beszélő fiatal próbál szót érteni a magyarul beszélő ellenőrökkel. Egy segítőkész utas segítségükre siet (tolmácsol). Ennek az ellenőr nem örül, veszekedésbe kezdenek, majd hasba üti az utast.

Utasverő ellenőrök
: Az előző történet folytatása. Az utas hazudik, az ellenőrök igazat mondanak (a BKV szerint).

Horogkereszt, piros csillag: Az utas érvényes bérlet felmutatása után a mozgólépcsőre lép, majd az ellenőr utána szól: „kéne még mellé egy horogkereszt!”

„Mit pofázol te paraszt? Gyere ide, szétkaplak!”: A címben idézett mondat hangzott el a 173-as buszon ellenőrzés közben.

Vakokat csesztetnek az ellenőrök: A vakvezető kutyán nem volt szájkosár, ezért nem akarták leengedi a metró területére, nem úgy, mint a harcikutyát, néhány héttel később.       (És amit elértünk: Módosítják az utazási feltételeket.)

Biciklit dobáló ellenőr a HÉV-en: Ellenőrök voltak a vonaton. A srácnak nem volt jegye, erre kidobták a biciklijét, de Őt nem engedték leszállni.

Turistacsalogató ellenőr a Deákon: A turistának azt mondták a pénztárban, elég lesz ha egy jegyet vesz. Ellenőrbe botlott. Nem volt elég az egy jegy, és megbüntették.

Új BKV kampány: „Járj autóval, köcsög”: A sziesztából visszatérő ellenőrnek nem tetszik, hogy minden rendben megy, ezért felemeli a hangját.

Arcba fejelte az ellenőr, meghurcolta a bulvársajtó: Nem küldték még meg a diákigazolványt, az igazolás otthon maradt. Erre nincs más megoldás, mint lefejelni az utast (az ellenőr szerint). A Blikk hazudik.
Persze itt is ki kell hangsúlyoznunk, hogy ezeket az eseteket az ellenőrök kis része követi el. Sokkal nagyobb azon ellenőrök száma, akik minden nap rendesen végzik a munkájukat és tudjuk azt is, hogy az ilyen esetekkel semmilyen formában nem tudnak azonosulni. A BKV és a rendesen dolgozó ellenőrök érdeke is egyben, hogy ezek a semmirevaló, gusztustalan ellenőrök kikerüljenek a „csapatból” és ne rontsák tovább a társaság és az ellenőri munka hírnevét.

Megkérnénk a BKV zRt. és a Főváros vezetését, hogy hozzanak létre egy komolyabb szabályzatot, a közeljövőben aki nem megfelelően bánik az utasokkal, ne felszólítást kapjon, hanem távolítsák el a cégtől a lehető legrövidebb időn belül.

komment komment Címkék: észrevételek bkv felhívás ellenőr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása