BKV-Figyelő

Mi lesz a 106-os busszal?

BKV figyelő.hu

2008.01.15
14:11

Tisztelt BKV vezetőség!

Remélem (bár-e remény hiú) eljut önökhöz a levelem amiben pár kérdést tennék fel önöknek.

Miért nincsen benne a 2008-as III. Kerületi kisokosban a 106-os busz menetrendje? Tán meg akarják szüntetni? Mert ez igen nagy sületlenség lenne a részülkről. Tájékoztatnám önöket (ha nem tudnák), hogy ez a busz szinte mindig tömve van (képekkel tudom dokumentálni, ha kérik elküldöm a képeket is). Mentesíti az 1-es villamost és a hévet amire reggel így is lehetetlenség felszállni (szinten alátámaszthatom ezt képekkel). Összeszedi az Aquincumi lakótelep lakosait, ja és itt van ugye az Auchan is amit naponta többezren látogatnak, és ezzel a busszal mennek oda vagy haza. Nem mindenkinek telik autóra és a busz az öregeknek nagy segítség, hogy ne kelljen átmászniuk a lakótelep egyik végéről a másikra. Ez az egyetlen busz ami átmegy az Árpád hídon.

Nagyon remélem, hogy csak véletlenül maradt ki a menetrend a kisokosból és nem szüntetik meg ezt a járatot, főleg nem úgy, hogy minket, akik nap mint nap használjuk nem is értesítenek róla, mert ha mégis ezt tennék akkor nem egy rendszeres bérlet vásárlótól fognak elköszönni. A bérlet így is drága, legalább tudok majd rendesen reggelizni. Persze ha az a cél, hogy megszűnjön a cég akkor rajta!

Tisztelettel: Kádár Anna
BKV-válasza:
Tisztelt Kádár Anna!

Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat.

Tájékoztatjuk, hogy nem tervezzük a 106-os busz megszüntetését. Azt, hogy a menetrend miért maradt ki az Ön által említett kiadványból nem tudjuk, ebbe az ügyben kérjük, keresse meg a kiadvány szerkesztőjét vagy a kiadót.

Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk, Társaságunk járművein kellemes utazást kívánunk Önnek.

Budapest, 2008. január 14.
Most érkezett:
Tisztelt BKV Figyelő!

E-mailt küldtem a BKV-nak a megszüntetendő 106-os buszról, indokolva annak szükségességét, és érdeklődve a megfelelő (időseknek, mozgássérülteknek is szóló) alternatívák felől, mert biztos voltam benne, hogy nem gondolták át a döntést, vagy nincsenek tisztában a körülményekkel. A mai napon végre választ kaptam.

Ebből kiderül, hogy egy utas sosem szólhatna bele a BKV ügyeibe, ahogy esetleg én tettem, mert ők csak terveznek, a Fővárosi Önkormányzat pedig végez. Ez rendben is lenne, de ha megszüntetendőnek ajánlanak egy kihasznált buszjáratot, nem csak a Közgyűlés hibája lesz, ha elfogadják... Az egyszerű földi halandó pedig passzívan ücsöröghet a foteljében, mígnem értesül arról, hogy mit döntöttek a buszáról akkor, amikor már késő lesz tenni ellene... :(
Itt falba ütköztem, mit tehetnék még? Kinek írjak levelet, hogy legalább lássam, érdemben foglalkoznak a problémával, és rendesen megokolják, miért gondoltak éppen erre a buszra, és mi lesz helyette? Kizárt, hogy ne lenne erről stratégia a BKV berkein belül, különben nem kerültek volna elő éppen ezek a járatok, vagy - úgy tűnik - csak kihúztak pár számot egy zsákból és majd az a buszjárat szűnik meg, ez esetben viszont érthető, ha nincs indoklás. Nem a tényeket szeretném a végén megtudni... Akkor nem írtam volna levelet nekik, hanem csak várnék.

Üdvözli valószínűleg márciustól busz nélkül maradva:

Cseh Dorottya
Dorottya BKV-nak küldött levelét itt elolvashatjátok!


BKV válasza a levélre:
Tisztelt Cseh Dorottya! 

Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat.

Cégünk - mint minden évben - a jövő évi szolgáltatás tervezése során is különböző vizsgálatokat, tervjavaslatokat készít. Ahogy tapasztaltuk, munkánk során óhatatlanul információk juthatnak ki a tervezőasztal mellől, melyekből a média a hír értékét szem előtt tartva hajlamos a negatív tartalmat kiszűrni és annak nyomatékot adni. A hírek ilyenkor nem beszélnek az esetleges hálózati és menetrendi átalakítás során bevezetendő fejlesztésekről, melyek egészen más fényben tüntetnék fel a közösségi közlekedés jövőjét.

A BKV Zrt. a járatait a tulajdonos és egyben megrendelő Fővárosi Önkormányzattal kötött szolgáltatási szerződés alapján közlekedteti. A tervek minden részletét társaságunk a Fővárosi Önkormányzat szerveivel, a kerületi önkormányzatok vezetőivel, civil szervezetekkel, de sok esetben a közvetlenül a lakossággal is egyezteti (pl. a nyári XVI. kerületi hálózatfejlesztés). A BKV Zrt. nem dönt a járatok jövőjéről, azok üzemeltetési feltételeit csupán értékeli, vizsgálja, terveket, ill. javaslatokat készít. A részletes és széleskörű szakmai egyeztetéseket követően a döntés(eke)t a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottsága hozza meg.

Fentiek alapján az egyeztetések lefolytatásáig, valamint a döntések meghozataláig konkrét forgalmi változásokról nem is tudunk beszámolni, és egyelőre a lakossághoz eljutott információk ügyében sem tudunk érdemi információt adni.

Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk, Társaságunk járművein kellemes utazást kívánunk Önnek.

Budapest, 2008. január 15.

Üdvözlettel: XYZ ügyfélszolgálat-vezető

komment komment Címkék: budapest bkv válasz észrevétel járatcsökkentés 106 os bkvfigyelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása