BKV-Figyelő

Kalkuttai állapotok a Combinón

BKV figyelő.hu

2008.03.12
10:03

Kedves BKV Figyelő,

Az alábbi észrevételt szeretném megosztani. A lábnélküli, magát fakockákon vonszoló ember után ez a legújabb Blaha Lujza téri ízelítő az emberi nyomorból:

A Combinon új jelenségnek lehetünk tanúi. Egy kerekesszékes cigány fiú a Blahán felszáll a Combinora és 2-3 megálló alatt végiggurul rajta. Kezében műanyag pohár, kéreget. Nem zavarja, hogy a villamoson a magasitott ülések között alig fér el és az ott állókat félreállásra kényszeriti (többször is rászól az utasokra, nem enged a szándékából).

Mindenki orra alá odadugja a poharat, alamizsnát kér. Ilyenkor mi a teendő? Ellenőr legtöbbször nincs, biztonsági őr sem. A vezetőnek hiába szólok, nem rohanhat hátra a villamosban, hogy letessékelje a kéregetőt. Rendőrt hivni? Mire kiér - ha kijön egyáltalán - a kéregető rég leszállt. Egyszerűen nincs mit tenni. Illetve de. Megfoghatnám a kerekesszék fogantyúját és legurithatnám a villamosról a megállóba. Hiszen ha tényleg mozgássérült, nem ugorhat fel, hogy megverjen. Na de lenne felbolydulás azthiszem! A kedves utastársak biza meg is lincselnének... najó, igazából nem lenne pofám lerakni, úgyhogy álldogálok én is tehetetlenül, akárcsak a többi utas.

Üdv Réka

komment komment Címkék: bkv combino észrevétel blaha

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása