BKV-Figyelő

Jogtalan ellenőrzések?

BKV figyelő.hu

2008.04.15
13:05

Tisztelt BKV!

A napokban a kezembe kaptam egy „A jegyellenőri feladat ellátásával kapcsolatos szolgálati utasítás” feliratú füzet, melyet a BKV Zrt. adott ki. A füzetben minden le van írva, amit az ellenőröknek tudni és tenni kell, a munkájukról.

Az alábbi képet a füzetből készítettem:



Naponta utazok a 2-es illetve a 3-as metrón és folyamatos ellenőrzések részese vagyok a 4-es és a 6-os villamoson is. Kérdés: Szabályos-e Önök szerint, hogy az ellenőrök az igazolványukat a karszalagra csíptetve, a bal csuklójukon hordják?

Ellenőr ismerősöm szerint ezt a módszert azért használják, hogy ne lehessen őket beazonosítani, az igazolványt el tudják takarni, melyről az azonosító szám így nem leolvasható.

Felhívom a figyelmüket, hogy az utazási feltételeket betartva, minden nap bérlettel, szabályosan közlekedek. A mai naptól egy olyan ellenőrnek sem fogom megmutatni a bérletem, aki a szabályt megszegve magát nem beazonosítva kéri azt, és erre utastársaimat is buzdítani tudom.

Szeretném arra is felhívni a figyelmüket, a lent látható képekre, melyen a biztonságiak bántalmaztak egy utast a kettes metró területén. Sem a karszalag, sem az igazolványuk nincs a helyén. Ez mennyire szabályos?

komment komment Címkék: budapest bkv képek ellenőr ellenőrzés bkvfigyelo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása