BKV-Figyelő

Ezek már bárhol parkolhatnak

BKV figyelő.hu

2008.05.06
13:58

Üdv!

A BKV-sztrájkok óta rendszeres olvasója lettem a BKV-figyelő blognak. Örülök, hogy van egy ilyen, igazán jó olvasgatni, na meg a kommenteket is. Látom, most indult valami nyereményjáték. Nos, én most küldök egy képet, aminek van egy kis előtörténete. A nyereményjátékban való részvételt viszont átengedem másnak.



A képem előzménye az, hogy egy másik fórumon régebben szóbakerült, hogy az autósok miért is használják a buszsávot. Én tömegközlekedéssel közlekedek, nincs jogsim (nem volt rá időm egyelőre), biciklim sincs, tehát ha az autósok esetleg besorolnak a buszsávba és a buszt akadályozzák a haladásban, azzal pl. engem is akadályoznak (és sok más utast is). Egyik meggondolatlan fórumozó azt írta, hogy ő még nem látott buszt akadályozó autóst. Szerencsés ember, de úgy tűnik, tőle függetlenül van ilyen autós, és a fotóm erre a bizonyíték. A főiskolám felé rendszeresen a Ferenciek terén megyek keresztül, a kép is ott készült. Látható, hogy egy autós szépen leparkolt a buszsávba (pedig ha már ott van dolga, a járdára is felhajthatott volna, aki járt már arrafelé, az tudja, hogy ha muszáj, akkor van hely). A kép jobb alsó sarkában egy busz vége, mögötte, pontosabban az autós mögött egy másik busz (és bár a képen nem látszik, de amögött is jött még busz), beletelt pár percbe, mire az autós kicsit arrébb vonszolta a járgányát és a buszok gond nélkül el tudtak jönni mellette. Szóval "nem, dehogyis akadályozta az autós a buszt", dehogyisnem! :-)

További minden jót!

L.Meli

komment komment Címkék: budapest kép bkv busz autó utas észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása