BKV-Figyelő

"Jóvanmár, bazdmeg, a f@szom"

BKV figyelő.hu

2008.07.22
10:10

Hello BKV-figyelő!

 

Már egy ideje bringával járok melózni, meg mindenhova, el sem tudnátok képzelni milyen jó amikor 30-cal átvágok a városon, se büdös, se meleg, csak magamhoz hasonló bringások, meg szerencsére egyre több ránk is figyelő autós. Tegnap (július 6., vasárnap) azonban úgy hozta a sors, hogy a Kincsem parkba kellett mennem, ráadásul kiöltözve, így rászorultam a BKV-ra.

 

Első kérdés, hol is van az a Kincsem park? Sok ember sokfélét mondott, de mindenki az Örs vezér terét jelölte meg kiindulási pontként. Ki is jutottam az Örsre, ahol a metróból kifele jövet a jobboldali végállomás felé indultam, tudtam, hogy ott az információ. Meg is találtam, de ott a kisablak félig be volt hajtva. Gondoltam bekopogok, mire bentről hallom, hogy "Jóvanmár, bazdmeg, a faszom", és fél perc múlva kinyitotta az ablakot egy ötvenes nő. Se köszönés, se semmi. csak bámul bele a pofámba azzal a "miért zavarsz nézéssel".

 

Elmondtam neki, hogy a Kincsem parkba szeretnék eljutni, és kérdeztem,j ár -e az expo busz, mert a honlapon azt láttam. Az nem jár, mondja. Kérdeztem, akkor hogyan tudok eljutni a parkba? Elhadart két megoldást tíz másodperc alatt, ilyen helyi szlengben, ami lehet, hogy az Örsön érthető, de nekem, mint dél-budaiinak nem voltak ismerősök az állomásnevek így.

 

Megkérdeztem még egyszer, elhadarta újra. Oké, mondom viszlát, erre ahogy mentem tovább, hallom, hogy bekúrja mögöttem izomból azt a kis ablakot.

 

Ezután felhívtam a 197-et, ott a hölgy elmondta érthetően, hogy felszállok a metróra, Pillangó utcánál le, majd a metró irányával azonos irányba gyalogolva, balra az első utca. Voilá, negyed óra múlva már ott is voltam. Ebből látszik, hogy míg a T-Com-T-Mobilnál ha az ügyfelesek nem bírnak köszönni, már akkor is repülnek, mert VERSENY van a szolgáltatók között, addíg a BKV-nál nyugodtan lehet anyázni, meg parasztkodni információ néven.

 

Tudom, hogy volt már csomó hasonló ellenőrös, meg információs sztori, énis sokat megéltem már, de azért nem mindennap csapják rám az ablakot, meg azért a faszomozás se kutya :)

 

Azt még hozzátenném, hogy hazafele a 7-es buszon már megint nem volt bekapcsolva a légkondi, tudom, szólni kellett volna, én inkább nem lyukasztottam jegyet, lehet, hogy bunkó vagyok. (Vagy lehet, hogy már este olyan harmincvalahány órája ébren voltam, és kicsit szívemre vettem ezt a BKV nevű viccet. Ma megint bringával jöttem melóba, és holnap is azzal megyek haza.)

 

Üdvözlettel: T. Blog Admin

komment komment Címkék: budapest bkv információ utas panasz észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása