BKV-Figyelő

Bírságokból jobban megszedi magát a BKV

BKV figyelő.hu

2008.08.24
08:11

A BKV-nak nem éri meg bérletet árulni. Sokkal jövedelmezőbb, ha mindenki bliccel, és megbüntetik az utasok felét. Ezt bizonyítja az is, hogy a pénztárak akkor vannak zárva, amikor szükség lenne rájuk. Szigetszentmiklóson lakó olvasónk fiának szeretett volna bérletet venni, mert hamarosan kezdődik az iskola. A pénztár zárva van, az utas szaladgáljon bérletért, ha annyira fontos neki…

Tisztelt BKV-figyelő!

 

Mivel nagyon rendes és gondoskodó szülő vagyok - no meg roppant becsületes állampolgár - ma úgy döntöttem, hogy megveszem a gyerek bérleteit, mert mindjárt itt a szeptember 1. és kezdődik a suli. Jobb ezt nem az utolsó pillanatra hagyni. Tavaly óta ugye, a BKV-nál bármikor lehet bérletet venni, ezzel is akarták elkerülni a hó eleji hatalmas sorokat.

 

Szigetszentmiklóson lakom. Elmentem a bérletpénztárhoz, amit meglepetésemre zárva találtam. A közelben tartózkodó BKV alkalmazottól megtudtam, hogy a pénztár csak minden hónap 2.-ától 10.-éig van nyitva. Ha mégis szeretnék bérletet venni, akkor vagy a Vágóhídnál, vagy Ráckevén megtehetem.

 

Na ezen elborult az agyam! Utazzak be a Vágóhídhoz meg vissza, összesen 840 Ft-ért (+ a menetidő 2x 36 perc), vagy Ráckevére 750 Ft-ért (+ 2x37 perc menetidő), hogy megvehessem a bérletet? Aztán gondoltam, hogy megkérem az egyik ismerősömet, aki ma jön hozzánk Pestről, hogy vegye meg a kölök bérleteit, de nem jó, mert ugye a pénztárban csak akkor adnak diákbérletet, ha bemutatjuk a diákigazolványt, az meg ugye nálunk van.. 2 megoldás maradt:

 

- Elmegyek és megveszem a bérletet, de SZIGORÚAN bliccelek és a HÉV-en a kallert is elhajtom melegebb éghajlatra

 

- Elsején reggel a gyerek hajtja el a kallert, mert jegy nélkül utazik a Vágóhídig, ahol végre megveheti az "áhított" bérletet Vagy van valakinek valami jobb ötlete?

 

Üdvözlettel: L. Emese

komment komment Címkék: budapest bkv utas panasz bérlet jegy pénztár észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása