BKV-Figyelő

Autósok, biciklisek mit keresnek a villamossínen?

BKV figyelő.hu

2008.12.10
06:42

A villamosok nem mindig a BKV szervezetlensége miatt késnek. Néha késnek olyan hülye autósok és biciklisek miatt is, akik valamiért azt hiszik, hogy ők ráhajthatnak a villamossínre, és meg is állhatnak ott, ezzel feltartva a villamosokat. Ezért van az, hogy néha a villamos az 1,5 perces követés helyett, 6 percenként jár, és ezért gyűlik össze a megállókban annyi ember, hisz ha 3-4 villamos „kimarad” azok utasai a megállóban maradnak, egyre csak gyűlnek:

Kedves BKV-figyelő!

Egy bosszantó történetet osztanék meg veled, és az olvasókkal, ami talán magyarázatot ad arra miért is késnek néha a nagykörúti villamosok, csúcsidőben.

December 5-én dolgom volt a körúton délután, ezért az autót a körtéren hagyva villamosra szálltam. Ezzel nincs is még semmi baj, városban, a csúcsidőben csak hülye autózik, hülye ül a dugóban. (Ez volt az elgondolásom).

Ment is a villamos szépen, majd a Ferenc körútnál (Üllői út) egy érdekesség történt. Az üllői útról a körútra lehajtó autósok, bár látták, hogy nem férnek be a sorba, még is áthajtottak még a zöldön, és a villamossínen álltak meg, így nekünk hiába váltott a lámpánk zöldre (két pötty:-)) nem tudtunk haladni. És ezt két lámpaváltáson játszották el velünk, így a félpercenként járó villamos mögött, már vagy 4 másik torlódott fel. Biztos volt a késés. Engem mint autóst, felháborít az ilyen autósok viselkedése, akik mindent leszarva ráparkolnak a villamossínre, amikor látják, hogy ezen a lámpán már nem férnek át. (Egyébként ez mindennapos, mert szoktam erre közlekedni. Nem tudom miért nem vezénylik ki ide a rend derék őreit…)

 



Bár vezérünk a késés behozásán dolgozott, terveit egy biciklis elrontotta a Blahánál, aki a megállóban álló villamos balról beelőzte (másik megállóban pont nem volt villamos), majd a zebra után megállt a villamos sínen, hogy majd ő onnan kilő, ha vált a lámpa.  A lámpa váltott is, de a bicikli nem indult. A lánc akadhatott be valahova, vagy a váltó rendetlenkedhetett, mert a biciklis hiába nehezedett rá a pedálra a teljes testsúlyával az nem mozdult meg. Ez még hagyján, de a hibát a villamossínen kezdte el megkeresni, majd később lecsöngettük onnan, és a járdán folytatta a szerelést. Így ezt a lámpát is lekéstük, még mögöttünk gyűltek a villamosok. Egyáltalán a biciklis mit keres a villamosínen?

 



Csak azért láttam ezeket, mert a villamos elejében álltam, és jó volt a kilátás. Aki a villamos végében állt, valószínű szidta már a BKV-t a késések miatt, pedig most kivételesen nem ők tehetnek erről…

De még így is, közel 6 perc késéssel gyorsabban beértem, mint autóval. Gondoljatok bele, ha egy 1,5 percenként járó villamos 6 percig nem jön, akkor a megállókban mekkora tömeg van. Leírhatatlan volt…

Egy olvasó

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása