BKV-Figyelő

Utasra támadt a hajléktalan

BKV figyelő.hu

2008.12.16
08:16

Imre nevű olvasónkat a 3-as metró vonalán utazása közben egy hajléktalan úr kezdte inzultálni. Imre tűrte egy darabig, hogy a hajléktalan férfi az édesanyját emlegeti, és leköpte, de egy idő után megunta, és eljárt a keze:

Tisztelt BKV blog!

Egy decemberi történetemet mesélem most el önöknek, ami a hónap 13. napján, dél körül történt a kék metró vonalán. Bérletemmel zsebemben felszálltam egy ilyen orosz csodára az említett napon, a fent jelzett időben, ahol egy hajléktalan út társaságát élvezhettem megállókon keresztül. Róla szól a történetem:

Az úr anyázott mindenkit, szidta a rendszert, köpködött. Egy ideig tűrtem, felhangosítottam a zenémet, de egyre hangosabban kiabált. Ránéztem, az úrra majd elfordultam, akinek ez nem tetszett. Odaült mellém, kiabált, de nem foglalkoztam vele. A hajléktalan ember elkezdett lökdösni, majd leköpte a kabátomat.

Nem veszítettem el az önuralmam, higgadtan megkértem az urat, hogy nyugodjon le, vagy szálljon le, de ha nem megy neki egyedül, majd én segítek. Erre még inkább lökdösni kezdett, majd megint leköpött, amire már egy lendületes pofon volt a válaszom. Nem akartam hozzányúlni, de sajnos nem vette észre magát, muszáj volt.

Na erre több utas rám támadt. Aki eddig kussolva nézte, hogy megaláznak, leköpnek, az most kiállt a hajléktalan mellett. „Köpködje magát, szidja a maga anyját, sőt, vigye haza!”, válaszoltam a feldühödött utasoknak, akik még engem akartam megverni, mert nem tűrtem tovább a megalázást. Első leköpést még elnéztem, higgadt voltam, de azért mindennek van határa. Miért támadt rám ilye n hirtelen, még mindig nem értem.

Az utasok lenyugodtak, a csöves még mindig mondta a magáét. Amikor a szájával szürcsölte a nyálát –köpni készült- gondoltam megelőzöm a problémát. Megfogtam a szatyrait, és az éppen nyíló ajtók között a Lehel téri állomra kidobtam. Szaladt is utána, így a végállomásig nyugodtan utazhattam.

Kérdésem az, hogy nekem, mint bérletes utasnak, ezt miért kell tűrnöm? Miért kell eltűrnöm, hogy egy hajléktalan ember az utastársaim előtt megalázzon? Egyáltalán hogyan került a metró területére? Ennyit ér a BKV ellenőrzési rendszere?

Nem vagyok egyébként szívtelen ember, nem bántok senkit, főleg nem a gyengébbeket, csak a megalázást senkitől nem tűröm el. Hajléktalanoknak időnként még kaját is adok (pénzt nem, csak kaját), úgyhogy aki leszólna az oldalatokon, az kérem előbb képzelje magát a helyembe…

Köszönöm a lehetőséget!

Z. Imre

komment komment Címkék: budapest bkv metró hajléktalan utas panasz észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása