BKV-Figyelő

Személyes adatok után nyomoztat a BKV?

BKV figyelő.hu

2009.01.08
06:58

András nevű olvasónk arra panaszkodik, hogy a BKV ügyvédje több mint 5 éves büntetést szeretne bevasalni élettársán. Olyan büntetést, amiről az utas nem tud, mert a kérdéses időszakban volt bérlete. A történet érdekessége, hogy olvasónk az eltelt 5 évben 4-szer változtatta meg lakhelyét, a BKV mégis a legújabb címére küldte a büntetést. Honnan szerezték meg az utas adatait?

Tisztelt BKV figyelő!

Amellett, hogy szeretném megosztani a történetet az olvasókkal egyben tanácsot is kérnék, talán más jártasabb a jogban és ne adja ég megjárta már a kálváriát ami előtt állunk. Az eset a következő: Ma este haza érkezve a postaládában egy ügyvéd levelét találjuk. Gyors bontás, mert ugye az ördög nem alszik...Hát nem is aludt hanem ijesztgetett.

Benne egy ügyvédi felszólítás mely szerint Dr. xy ügyvéd úr a BKV Zrt jogi képviseletében eljárva felszólítja kedves felségemet, hogy 15 napon belül fizesse meg a BKV felé 10 720 Ft-os tartozását különben  irgum-burgum és lesz majd bírósági per meg behajtás és akkor ez sokkal többe fog fájni, szóval a szokásos "ijjedjé meg" jogi blabala. Mellé csatolva egy kedves kis táblázat mely szerint:

Időpont: 2003. 05. 16.
Okmány: Személyi Igazolvány
Járat: M1
Összeg: 10 720 Ft

És felsorolva irányadó jogszabályként 5db Főváros Közgyűlésének rendelete.  Csatolva még egy előre megírt válasz nyomtatvány melyben 3 opció közül lehet választani: elismerem azonnal fizetek, elismerem már fizettem, elismerem részletekben fizetek.

Semmi olyan, hogy nem ismerem el és a BKV téved. A válasz nyomtatvány kéri az összes személyes adatot. 

Párom, bár még nem szenilis, de csak halvány lövése van az esetről. Soha nem adja oda a személyijét ellenőrnek mivel pontosan tudja, hogy nincs joga elkérni. Nem is lóg soha. Abban az időben bérlettel járt. Rémlik neki mintha otthon felejtette volna és utólag bevitte bemutatni fizetett, de a csekket nem őrizte meg. De messze nem biztos, hogy az eset amire emlékszik egyezik ezzel. Viszont abban biztos, hogy nem adta oda a személyijét soha ellenőrnek. Azóta négy alkalommal költözött. Na ilyenkor mi van? Fizetni eszünk ágában sincsen mivel azon túl, hogy szerintünk jogtalan a követelés és jogtalan az eljárás, nevetséges az egész.

Nem vagyok ügyvéd de szabálysértések, sőt bűncselekmények évülnek el 5 év alatt, már ha azt vesszük, hogy sáros a párom. De nem az!  Meddig köteles őrizgetni egy ilyet az ember? Ha jól tudom az APEH felé egy cég papírjait 5 évig kell őrizni. Ma 2009 január 2. napját írjuk ők egy 2003. 05.16.-i esetre hivatkoznak. A másik amit felháborítónak tartok a címünk kérdése. Hogyan jutottak az állandó lakcímhez? 2003 óta négy alkalommal változott a személyibe (lakcím kártyára) jegyzett cím. Oké az akkorit tudták mert odaadta már ha tényleg odaadta. És azóta? Hol élünk? A Nagy Testvér figyel téged? Egy vállalat hogyan fér hozzá az éppen aktuális adatokhoz? Ez nem a személyi adatok kezelésének megsértése?

Tanulság: Őrizz meg egy életen át minden papírt mert a kutya se hiszi el, hogy becsületes voltál és fizettél. Nesze neked ártatlanság vélelme.Nem tudom mi lesz az ügy vége de az biztos, hogy nem hagyjuk annyiban a dolgot és fizetni főleg nem fogunk.

Előre is köszönöm az tanácsokat és válaszokat. 

András

komment komment Címkék: budapest bkv ügyvéd büntetés utas panasz észrevétel pótdíj

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása