BKV-Figyelő

Kimossák és újból eladják a bérleteket?

BKV figyelő.hu

2009.02.24
07:31

Múlthét pénteken a blogon megjelent egy bejegyzés „Hamis bérleteket árul a BKV!” címmel. Abban a bejegyzésben egy utas panaszát olvashattátok, akit azért büntettek meg az ellenőrök, mert hamis bérlettel utazott. Mint kiderült, a BKV egyik alvállalkozójától vette a bérletet, amit egyszer már eladtak.

Több olyan visszajelzést is kaptam (e-mail, komment) amikből arra lehet következtetni, hogy a BKV alvállalkozásában lévő „kutyaól” pénztárosok közül páran nem csak eladják a bérleteket, a régieket is megveszik, egy nevetséges összegért. Egy olvasónk így emlékszik vissza:

Annyira nem meglepő. Kíváncsi voltam, mikor lesz ebből ügy, tőlem kb. 2 hónapja kérdezte meg a bérletárusító bódét támasztó BKV-s biztonsági őr, hogy mennyiért adom el a lejárt bérletem. Mondtam neki, hogy semennyiért, nézett, mintha ufót látott volna. Onnantól nyilvánvaló, hogy a "bódésok" ezt a játékot nyomják: visszaveszik, kimossák, eladják. Én innentől nem veszek semmit a bódénál,inkább negyed órát sorban állok. Rohadt szemétládák. Kurvajó lenne, ha ez nyilvánosságot kapna. (Vegyi Ali)

Több utas is jelezte, hogy bérletvásárláskor a kutyaólban ülő pénztáros megvette volna a lejárt bérleteit darabonként 4-500 forintért. Ha jól számolok, egy újra eladott, kimosott bérlettel a pénztáros 8-8500 forintot is kereshet.

Mindenki vigyázzon, aki az alvállakozónál vesz bérletet. Jól nézze meg a szelvényt, mielőtt kifizetné. Kérjen róla Áfás számlát, amire írassa rá a bérlet sorszámát. Ha hamis bérletet kapunk (egyértelműen látszik, hogy nem új, javított) cseréltessük ki, és értesítsük a rendőrséget. Legjobb, ha elkerülitek a kutyaólakat, és a bérletet hivatalos BKV vagy MÁV pénztárba veszitek meg. Ha elkapnak, hogy hamis a bérleted, nem csak 6 ezer forintra büntetnek meg, elkobozzák a bérleted, és még magánokirat-hamisítás miatt a bokádat is megütheted.

komment komment Címkék: budapest bkv utas panasz bérlet pénztár észrevétel alvállalkozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása