BKV-Figyelő

Káosz a BKV-s formaruhák körül

BKV figyelő.hu

2009.02.27
07:25

Kicsi, bolyhosodik, kényelmetlen és kivasalhatatlan. Így jellemzik azok a BKV-s ismerőseim azokat az új egyenruhákat amiket a cég néhány napja kezdett el szétosztani a dolgozók között. A késve megérkezett ruhát nem minden BKV-s tudja átvenni, mert nincs a méretében, kevés van készleten, és van ami még meg sem érkezett. Mint arról már korábban beszámoltunk, teljesen feleslegesen vettek a BKV dolgozókról tavaly méretet, az új formaruhákat szabvány szerint gyártották. Makány Mártán kívül nem sokaknak tetszik tehát az új uniformis. Valószínűleg nem is ez volt a cél, hanem az, hogy valaki megint jól járjon:

Szia BKV figyelő

Van szerencsém megismertetni vele, milyen a szervezett káosz és ütemezett toprongy a BKV-nál.  Nagy hírverést kapott, hogy  új egyenruhát kapnak a sofőrök és ellenőrök. Szuper tervezőtől, szuper anyagból, stb…

Még a múlt év végén, komoly szervezkedés után a sofőrök befáradtak méretvételre, ahol keresztbe hosszába,átlósan lemérték őket, s név szerint regisztrálták. Apósom, Gipsz Jakab, 180 cm magas, kb. 100-105 kilós ember, nem a pocakos, inkább a testes típus. Ma volt szerencsém bekísérni a Cinkota garázsba, mert kiírták, hogy ezen a két napon lehet felvenni az új munkaruhát. Már a ruhajegy amin nyilvántartják, gyanús volt. Ugyanis magasságként 178 cm állt rajta, valamint M mint méret. Gondolom a 90 kilósok az S méretűek.

Tehát belépünk a raktárba és várjuk, hogy leakasztják a fogast amin szerepel az öreg neve, s ott lógnak rajta a ruhák. Ehhez képest megkérdezték, hogy 59-es méretű naci megfelel e, mert már csak olyan van. Ez kb. a hónaljig ért, tehát köszönte nem kérte. Zakó. Ja! Hát a zakó az még nincs kész. Kérdés. Ingből hányas lesz? Mondja az öreg, oda van írva. Persze az a papír már sehol nincs amire anno a levett méretet rávezették. Így kikeresték a megfelelő méretet. 45-ös. Mellény és pulóver. Anyaga  acryl. Jó meleg lesz télen. Ennél rosszabb anyagot elképzelni sem tudok. Tudjátok ebből lesz az a térdig érő, kikönyökölt, dupla hosszúságú ujjat növesztett pulóver, amiben a hobók járnak. Meg a bölcsészek:-)

Más nem volt. Az ingről. Tiszta pamut, ha lehet vasalni is, akkor még jó is lehet. Ez majd elválik. Zakó. Nincs, de nem sok jóval kecseget a nadrág sem. 55% műszál, a maradék pamut. Olyan jó vízipólós töke lesz az embernek a meló végére. Minősége. Hát. A Tescoban ilyeneket 1500-ról szoktak leárazni 1200-ra. Anyaga, kemény, sprőd s hiányzik belőle az a selyem bélés ami a combnál kellene, hogy legyen. Az öltönyösök tudják, hogy ez azért van, hogy leüléskor ne tapadjon a combhoz a nadrág. Ahol van benne belső bélés, övvonal, zsebek, az is igénytelen fehér vászon, ami szép kék lesz mivel a tisztítóban a színek majd keverednek. Zakóra kíváncsi vagyok. Az előző olyan volt, hogy karosszériások simán feltudták használni lakatoláshoz. Kicsit nehezen hajlott ugyan de lehetett formálni.

Tudom vannak igénytelen megjelenésű sofőrök is, meg akinek több a füle, mint foga, de igen jellemző a cég képviseletében jelenlévő embernek látszó alak reagálása. Kérdésre, hogy hol a méretre készült ruha, fellengzősen válaszolt. Ja, ez nem Váci utca kérem. Itt méret típusok vannak, nem személyre szabott méretek.

Bár lett volna még kérdésem, de eloldalgott, így eszmecserénk félbemaradt.

Szia: V

komment komment Címkék: budapest bkv busz 2009 villamos menedzsment formaruha észrevétel vezető bkvfigyelo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása