BKV-Figyelő

Veréstől félnek az ellenőrök?

BKV figyelő.hu

2009.02.28
11:11

Olvasónk arra keresni a választ, hogy a BKV ellenőrei miért nem kérnek se jegyet, se bérletet a nagyobb darab utasoktól, miközben a vékonyabb, becsületes utasokat egyfolytában szívatják? Aki évek óta bérlet és jegy nélkül utazik a kinézete miatt, az miért nem kap büntetést? Akinek 1-2 napja lejárt a bérlete, azt miért vágják meg 12 ezer forintra?

Tisztelt BKV-figyelő!

Törvénytisztelő és rendezett életet élő - így többek között a havi bérletét megvásároló és azzal szabályosan közlekedő - állampolgárként különös észrevételemet kell közölnöm Önökkel.

Munkaköröm révén a közlekedési vállalat igen sok járatát (az agglomeráció felé is) használva a BKV-ellenőrök különös viselkedésére figyeltem fel: az elmúlt egy év óta, amióta jegyellenőrzést tapasztalok a 6-os villamoson, buszokon, a környékbeli HÉV járatokon, az ellenőrök egyetlen esetben sem kérték a velünk utazó, antropológia és más külső jegyeik alapján vélelmezhetően roma utasok jegyét vagy bérletét.

Jogban járatos emberként tudom, hogy Magyarország rendelkezik az egyik legszigorúbb kisebbségvédelmi törvénnyel, illetve nyilvánvalóan olyan esetben, amikor láthatóan elesett és szegény emberrel állunk szemben, az ember jólelkűen félrenézhet. Azonban az utóbbi esetről szó sincs, jól érzékelhető az anyagi jólét a ruházkodás, ékszerezettség és a mobiltelefonok státuszt kifejező márkája alapján.

Feltételezhető, hogy az ellenőrök az esetleges konfliktusokat megelőzendő nem kívánnak kontaktusba kerülni honfitársainkkal, ám szeretném megjegyezni, hogy mindez a jogegyenlőséget sérti, és ha rám kötelező érvényű egy jogszabály (amit önkéntesen be is tartok), az minden magyarországi állampolgárra nézve is az.

Nekem 9000.- forintba kerül havonta egy budapesti bérlet, ezért sérelmesnek érzem, hogy létezik olyan társadalmi csoport, amelyik jogon kívül eső eszközökkel kívánja előnyben részesíteni magát.

Tisztelettel: Erdődy György

komment komment Címkék: budapest bkv busz villamos ellenőr utas panasz bérlet jegy észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása