BKV-Figyelő

Azt sem tudta, merre menjen

BKV figyelő.hu

2009.03.07
12:00

Néhány éve hír volt, hogy egy metrópótló busz eltévedt a városban. Minden felé ment, csak a kiadott útvonalon nem. Lehülyézték a buszvezetőt, és volt aki panaszt is tett, mert emiatt elkésett valahonnan. Az utasok közül kevesen tudják, hogy a járműhiány miatt sokszor tesznek át kisebb vonalról buszokat (vezetővel együtt) egy másikra, ami számára teljesen ismeretlen. Ilyennel találkozott olvasónk is:

Kedves BKVfigyelő!

Nemrég rászoktam a 150-es járatra a munkábajutáshoz. Persze nem egyszer van, hogy a 173E az 10, 30, 50-re pont nem ér be a Kosztolányira, de hát ha már 6-8 percenként jár, akkor nem szólok egy szót se.

A 150-esen rendszeresen utaznak turisták, a Szoborparkhoz, szóval napi  rendszerességgel látok kellőképpen összezavart külföldieket, főleg miután a  Vincellér útnál fordul egyet a busz és elindul visszafelé. Azért rendszerint figyelek és elmondom nekik, hogy mikor is kéne leszállni.

Ment is volna minden a szokásos módon, csak a mai sofőr (14:10-kor egy kis  töpszli busszal, nem a megszokott MAN-nal vagy B7R-rel... az IK435 szóló  testvére, a háromajtós) látszólag nem volt teljesen magánál. Eleve kicsit  félve állt be mindenhova, ezt betudtam annak, hogy valószínűleg csak  helyettesít és ez max. a második köre a járaton.

Aztán a Menyecske utcánál rázárta a hátsó ajtót egy középkorú nőre, akinek a  kisfia őelőtte sikeresen leszállt.  Majd a Tormánál majdnem a hátsó megállóba (az a Kelenföld irányú buszoké) állt be. Ekkor már titkon reméltem, hogy a Hittérítőn meg fog állni olyan megállóban, ahol nem kéne:) Cserébe a Vincelléren megálltunk, ő bámult kifele a fejéből, majd ajtót zárt, majd még mindig álltunk egy picit. Mármint tényleg nem sokat, de többet mint szoktunk. Forgalmi ok az nem volt.

Na és ezt még betetőzte valamivel. Mielőtt kikanyarodtunk a Balatoni útra,  jeleztem a középső ajtónál, majd felvilágosítottam a turistákat, hogy nem  most, hanem a következő. Mindig értékelik, ez feldobja a napomat:) Erre  majdnem elsuhantunk a Benzinkút mellett, előre kellett kiabálnom ennek a szerencsétlennek, hogy álljon meg.

Hazafele meg a 173E háromszor nekivágta a padkának a buszt az Erzsébet hídra felhajtáskor.  Szóval eseménydús napom volt, az szent:) (És ha már 173E – árulja el valaki, hogy amikor este 20 percenként járnak már  és látják, hogy bejön a 141-es az Etelére, miért nem tudnak fél (!) percet  várni?  Vagy legalább balra tekinteni a parkolón átrohanó emberek felé. Van nem egyszer, hogy nem csak én akarnék átszállni.)

komment komment Címkék: budapest bkv busz utas panasz észrevétel vezető bkvfigyelo 150 es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása