BKV-Figyelő

Több tucat autó a Soroksári úti buszsávban (Frissítve)

BKV figyelő.hu

2009.03.19
14:20

Aki reggel a 23, 23E, 54, 55-ös buszokkal utazott Pesterzsébet és a Boráros téri végállomás között, annak egy hosszabb távot gyalog kellett megtenni a buszsávban álló autósok miatt. Én 8:45-kor szálltam le a buszról a Haller utca környékén, innentől kezdtem el videózni az összes buszsávban álló autóst. Több tucatot. (Az autók a Közvágóhíd és a Boráros tér között végig álltak a buszsávban). Különös figyelmet fordítottam a rendszámokra, bízva abban, hogy a rend derék őrei a videó hatására lépnek valamit, ha már a helyszínre nem jöttek ki. Volt olyan autós (nő) aki a videózás közben még integetett is, de volt aki kurva anyázott. Hiába mutogattam nekik az aszfaltra festett nagy BUSZ feliratot, nem érdekelte őket. Többen a videózás hatására besoroltak a másik sávba, de akkor már késő volt. (Kezem egy kicsit remegett a hideg miatt, de a lényeg talán látszik).


Ha nem indul el a videó, kattints ide!

A buszsáv lényege épp az lenne, hogy a dugóban ácsorgó autókat megelőzhesse a busz. Sajnos az autósok pofátlanul, a szabályokat figyelmen kívül hagyva a buszsávban próbálják meg beelőzni a dugóban álló autókat, ezzel akadályozzák a busz haladását, megakadályozzák több ezer BKV utas közlekedését, akik vagy állnak és várnak a dugóban (buszsávban) vagy sétálnak, ahogy én is tettem. Az autósok miatt a fentebb említett buszok menetrendje teljesen felborult.

Az utasok egyébként viccesen fogadták a kis magánakciómat. Többen megkérdezték hol lesz fent a videó, volt aki éppen telefonált, és úgy mesélte el ismerősének mit is csinálok épp. A fogadtatás mindenképp pozitív volt. Remélem, ha valaki kipattant volna az autójából, hogy megverjen a videó miatt, akkor megvédtek volna:)

A BKV papíron együttműködik a BRFK-val, éppen azért, hogy a buszsávban, megállókban álló autósokat megbüntessék. Mégis, hol voltak reggel? Mire való az együttműködés? A bejegyzész egy szép levél kíséretéven továbbítottam a BRFK-nak, és a BKV sajtóosztályának is.

Ha buszsávban álló autókat látsz videózz, fényképezz, és küldd el a BKV-figyelőnek!

(UPDATE 18:12)

Az bejegyzéssel kapcsolatban a BKV az alábbi levelet küldte:

Tisztelt Gál Mihály!

Köszönjük a videót, és hogy a problémára Ön is felhívta a figyelmet. A BKV Zrt. együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Rendőr Főkapitánysággal a buszsávokat jogtalanul használókkal, valamint a közösségi közlekedést akadályozókkal szembeni fellépésre. A főváros útjain ugyanis rendszeresek a szabálytalanul közlekedők miatti forgalmi zavarok. Számos esetben a rendőrség elszállítja azokat a gépkocsikat, amelyek ellehetetlenítik a közösségi közlekedést, tulajdonosaikkal szemben pedig szabálysértési eljárást indítanak.

Mindemellett üdvözöljük, ha utasaink is - törvényes keretek között - hozzájárulnak ahhoz, hogy a közösségi közlekedést választók akadálytalanul utazhassanak. Bízunk benne, hogy utasainkkal együtt hatásosan fel lehet hívni az autósok figyelmét a szabályok betartására.

Mégegyszer köszönjük, hogy munkájával hozzájárul a fővárosi közlekedés zavartalanná tételéhez.

Üdvözlettel: BKV Zrt.

komment komment Címkék: budapest bkv videó busz autó bkvfigyelo busz sáv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása