BKV-Figyelő

Azonnal garázsba küldte a buszt a NKH

BKV figyelő.hu

2009.03.20
07:10

Pár napja kaptam egy levelet, amiben egy olvasóm a BKV egyik buszának állapotára panaszkodott. Azt írta, lyukas volt a padlója, látszódtak a kerekek, és az aszfalt. A levelet nem publikáltam egyből, hanem továbbküldtem a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak. Az NKH-nak küldött levélben nem csak a panasz szerepelt. Leírtam hogy ki vagyok, milyen ügyben keresem őket.

Az NKH nem tétlenkedett. Másnap soron kívül megvizsgálták a buszt, ami éppen forgalomban volt. Megállapították, hogy a jelzett hiba valós, a busz kerekeinél 10 centiméter vastag rés van. A buszt azonnal kiállították a forgalomból, visszaküldték a garázsba, és berendelték az NKH vizsgáló állomására is.

Nekünk fontos a Ti biztonságotok, ezért arra kérlek titeket, ha hasonlóan rossz műszaki állapotú BKV járművel utaztok, jegyezzétek fel a rendszámát, ha tudjátok, fényképezzétek le, és írjátok meg nekem, hogy a legrövidebb időn belül intézkedhessek. Ha az összes busz a garázsban marad majd, akkor a város és cégvezetők elgondolkodnak azon, spórolnak-e még a karbantartáson.

Olvasónk levele után találod a KH válaszát!

Tisztelt BKV!

"Örömmel" értesültem, hogy megint sikerült kizsarolniuk pár milliárdot az adónkból, hogy a sok léhűtő alkalmazottjukat el tudják(juk) tartani.

Ha ennyire a pénzre hajtanak, akkor igazán kérhetnének arra is, hogy a BKV buszok - jelen esetben - a BPO-854 frsz. 260-as járaton foltozzák már össze a padlót, mert látni a kereket, meg az utat menet közben. Ez biztosan valami élménytúra, vagy városnézés része, ahol közelről is megtekinthetjük a világhírű kátyúinkat, de az Isten áldja meg magukat, ha valakinek beszorul oda a lába, akkor mi lesz a kommünikében? Frédy Flinstone Bp-en járt? Neki volt ilyen verdája, bár biztos nem ilyen drágán.

Észrevételeimet megosztom a felelős szervekkel és persze a BKV-figyelővel is.

Jó foltozgatást!

Egy extrém sportoló utas

Gál Mihály úr   
„BKV-figyelő blog” szerkesztő részére   
BKV-figyelő [bkvfigyelo@gmail.com]

Tisztelt Gál úr!

Elöljáróban szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság folyamatosan végzi a személyszállítási tevékenységgel foglalkozó vállalkozások, így a BKV buszai állapotának szúrópróbaszerű ellenőrzését.

Tekintettel a bejelentésben szereplő probléma súlyosságára, fokozott balesetveszélyességére, a bejelentés valódiságtartalmát a Nemzeti Közlekedési Hatóság Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának közúti ellenőrei soron kívül, 2009. március 18-án ellenőrizték.

A BPO-854 forgalmi rendszámú autóbuszt ekkor a 69V járaton közlekedett.
Ellenőreink megállapították, hogy a bejelentésben szereplő hiba fennáll, a jobb oldali első kerék doblemeze elvált a padlólemeztől, mely kb. 10 cm-es rést eredményezett, ezen felül a járművön további hibákat is találtunk. Ezért 12 órakor az autóbusz további közlekedését megtiltottuk és azt a garázsba küldtük, valamint műszaki vizsgálatra az NKH vizsgáló állomására berendeltük.

Budapest, 2009. március 19.

T. Sándor s. k. főosztályvezető

komment komment Címkék: budapest bkv busz levél állapot utas panasz műszaki észrevétel bkvfigyelo nkh

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása