BKV-Figyelő

Megállóban hagyta az utasokat

BKV figyelő.hu

2009.03.24
07:20

A 105-ös busz vezetője a tájékozatlansága miatt nem tudta melyik megállóban kell megállnia, így egy másik megállóban nyitott ajtót, és a busz utasait ott tette ki. A buszra eközben egy másik (ideiglenes) megállóban vártak az utasok. Ott persze nem állt meg, így a 105-ösre várakozó emberek további 20 percet voltak kénytelenek várni a következő buszra.

Tisztelt BKV!

Ma este (2009. március 18.) az alábbi eseményeknek voltam tanúja.

Előzményként elmondanám, hogy a Béke utcát a Gyöngyösi utca és a Róbert Károly körút között újra aszfaltozzák Angyalföldön. Ezen az útvonalon jár a 105 busz, aminek több megállóját emiatt áthelyezték. A Gyöngyösi utcai végállomás felé a Béke téren a megállót előrébb helyezték.

A Volvo típusú busz amivel utaztam a menetrendi kiírás szerint 20:53-kor indult az Apor Vilmos térről (rendszámot este a sötétben leszállás után nem tudtam megnézni, de szerintem az indulás időpontja alapján be lehet azonosítani a sofőrt). A Róbert Károly körúti megálló után a busz a villamos síneken ment tovább, gondolom azért, hogy ne kelljen a felmart úton haladnia, ez a vezető részéről figyelmesség volt, de ez után a Béke téren nem az áthelyezett megállóban állt meg, hanem a villamosmegállóban, s a járdaszigetre lehetett leszállni. (Ekkor a busz belső kijelzőjén az óra 21:28 mutatott.) A busz továbbhaladt, de nem állt meg az áthelyezett megállóban, otthagyva körülbelül hat utast, s legközelebb már csak a Fáy utcánál állt meg. Az áthelyezett megállóban meg várhatták az utasok a következő buszt, ami minimum 20 perccel később jön, ami nem kellemes semmikor, de ma este ráadásul még erős szél is volt.

Kérdésem, hogy a busz miért nem a kijelölt megállóban állt meg? Kérésem pedig az volna, hogy vizsgálják meg az esetet és részesítsék megfelelő szankcióban a sofőrt.

Levelemet ezzel egy időben elküldöm BKV-figyelőnek is, és válaszukról is tájékoztatni fogom a portált.

Papp Tamás

komment komment Címkék: budapest bkv busz utas panasz észrevétel megálló 105 ös

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása