BKV-Figyelő

Segítőkész(!) biztonsági őr a Blahánál

BKV figyelő.hu

2009.03.26
13:00

Sajnos sok jót eddig nem olvashattatok a BKV orkjairól biztonsági őreiről itt a blogon. Ez azért van, mert a sok negatív bejegyzés mellett eltörpült az a kevés jó, amit eddig publikáltam. Tegnap viszont landolt egy e-mail a levelesládámban, ami az összes eddigit üti. Őrünk nem nézte karba tett kézzel, ahogy az anyuka egyedül két gyermekével és a babakocsijával alámerül a Blahánál. Odament hozzá, megragadta az egyik gyereket, és lekísérte őket a lépcsőn, ráadásul még játszott is a gyerekkel. Kérem, Kocsis István idei prémiumát ajánlja fel az őrnek:) A levelet a kép alatt találod.

Kedves Figyelő!

Szeretnék megosztani veletek egy nem szokványos, ellenben kifejezetten pozitív esetet, amelynek szemtanúja voltam. Mai napon (2009.03.25.) kora délután, negyed 3 körül értem a Blaha Lujza térre, és indultam lefele a metróállomáshoz. A bejáratnál a szokásos ellenőrök. Nem sokkal előttem halad egy anyuka, aki az egyik kezével egy babakocsit tol, benne egy csöppséggel, másik kezével pedig a nagyobbik gyermeke (a fotóból is kiderül, nem túl idős a nagyobbik sem) kezét fogja. Ahogy odaérnek az ellenőrökhöz, az egyik magától felajánlja segítségét, hogy amíg lefele a mozgólépcsőn anyuka a babakocsit tartja, addig ő lekíséri a másik gyereket. Útközben a kisgyerekkel még el is "játszott".

A blogot olvasva, illetve a városban járva elég sok negatív tapasztalatot gyűjtöttem már a BKV ellenőreivel kapcsolatban, de ez a jelenet, főleg utólag is nézve a fotót, számomra feledtet minden rosszat. Bárcsak mindegyikük ilyen jellemű lenne. Sajnos a számát nem sikerült leolvasnom, pedig, ha mást nem is, de egy dicséretet megérdemelne.

Üdvözlettel: Qca

komment komment Címkék: budapest bkv utas észrevétel blaha dicséret bkvfigyelo őr ork

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása