BKV-Figyelő

A családi jegy érdekességei

BKV figyelő.hu

2009.04.02
14:00

Volt már szó a blogon a családi jegyekről körülbelül egy éve, de az akkor is leírt probléma még mindig fenn áll. Azok a családok, akiknek 6 évnél fiatalabb gyermekük van, nem vehetik igénybe a családi jegyet, mert a gyermeknek nincs diákigazolványa, és egyébként is ingyen utazhat. Így viszont jegyet kell venniük, ami sokkal drágább, mint a családi jegy. Vajon miért nem fizethetnek az utasok a 6 évnél fiatalabb gyermekük után is, hogy igénybe vehessék a kedvezményt? Két felnőtt, és a 6 évesnél fiatalabb gyerek együtt nem család?

Tisztelt BKV!
 
Hétvégi családi kirándulásunkhoz kerestem jegyet Önöknél. Értetlenül állok a családi jegyük feltételei előtt.

"Érvényes a feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra, perc) számított 48 órán át, korlátlan számú utazásra autóbuszon, villamoson, metrón, földalattin, trolibuszon, fogaskerekűn, valamint Budapest közigazgatási határáig a HÉV-en. A családi jegyet 1 vagy 2 felnőtt (18 éven felüli személy), legalább 1, de legfeljebb 7, 6-14 év közötti gyermekkel együtt, egy kocsiban történő utazásnál veheti igénybe. A gyermekeknek rendelkezniük kell érvényes diákigazolvánnyal, a külföldi gyermekeknek diákigazolvánnyal vagy útlevéllel. A jegy elővételben is megváltható. Érvényessége kezdete után nem váltható vissza. A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni."
 
A lényeg, hogy mi két felnőtt és egy hat éven aluli gyermekkel ugyanezt a két napos hétvégét a fenti utazási feltételekkel csak négy (4) darab napijeggyel tudjuk igénybe venni aminek ára: 4x1500 Ft vagyis 6000 Ft/2fő/2nap.

Nem nagyon értem, hogy mivel érdemeltük ki mi kisgyermekes családok ezt a "büntetést", hogy majd' háromszoros áron utazhatunk kiváló járműveiken.

Egy kolleganőjük szerint ez rendben van mivel a 6 év alatti gyermek ingyen utazhat. (na igen csak nekünk is kell valahogy utaznunk mivel Családi programra mennénk amit önök a Családi Jeggyel támogatnának...)

Először azt hittem az én számításommal van probléma, de a fentiek azt mutatják, hogy sajnos nem.

komment komment Címkék: budapest bkv busz családi utas panasz bérlet jegy pénztár észrevétel napijegy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása