BKV-Figyelő

Újfajta őröket tenyésztett a BKV

BKV figyelő.hu

2009.04.02
11:00

Beep egyik szeme sír a másik meg üveg nevet a BKV új biztonsági emberei miatt, akik esténként a Combino villamoson utaznak valószínűleg azért, hogy vigyázzanak rendre és a villamosra. Ez alapesetben jó lenne, hisz mindenkinek fontos a rend és a biztonság. Olvasónk szerint viszont az őrök nem csinálnak semmit, csak leülnek, és ülésre feltett lábbal utaznak. Akkor pedig mi értelme van?

Kedves BKV figyelő!

Jól nyomjátok, szeretlek benneteket, keblemre mind!

Újfajta orkokról szeretnék hírt adni. Ezek a Combinókon tenyésznek, sporthorgásznak öltözött hobbi-rambónak néznek ki, és munkakörük szerint talán a villamosok őrzése van rájuk bízva.

Szerda esténként a Moszkváról jövök haza, és már hónapok óta, amikor a villamos "megfordul", majd beáll az állomásra mindig ott van rajta 4 a fent jellemzett lények közül. Jelenlétük tulajdonképpen üdvözlendő volna, ámde.

A Combinókon van 4 darab egymással szembeni kettes ülés, amik nem a kerekek fölött vannak, és ezek azok a helyek, ahol normális lábhosszú emberek egymással szemben elférnek. A kerekek fölötti helyeket német hobbitokra tervezték, így ott szenvedés egymással szembe ülni.

Na most hobbirambóink tipikusan ezeket a kényelmes kettes üléseket foglalják el. Na de nem ám 2-2-t egymással szemben, hanem úgy, hogy mindegyik egy-egy kettes ülés egyik oldalán ül. Tehát, ha felszállsz az üres villamosra és a haveroddal leülnél egymással (magatokkal?) szembe, ezt nem teheted meg, mert orkjaink ott terpeszkednek. Ráadásul ma már többedszer láttam, hogy a lábaikat felrakják a szembe lévő ülésekre, így végzik munkájukat.

Hát a BKV aktuális igazgatójának agara f@sza b@ssza meg őket - mondaná talán egy nálam kevésbé szofisztikált utastársunk erre a helyzetre. Ha én az ő jelenlétükben felraknám a lábam az ülésre, feltehetően tőből letörnék és beleállítanák a hátamba, miközben egy talicska terhes wombattal ütlegelik a tokámat, hogy megértsem: az éves bérletem nem jogosít fel a BKV tulajdonának rongálására. De őket vajon mi hatalmazza fel erre, és miért nem tudják valószínűleg tiszteletre méltó munkájukat állva végezni, de legalábbis a fizető utasok elől a helyet nem "igazságtalanul" elvéve?

Kérem tisztelettel elnézni nekem a nem megfelelő hangvételt, de a f@szom kivan ezekkel.

Üdv, beep

komment komment Címkék: budapest bkv combino villamos utas panasz észrevétel biztonsági őr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása