BKV-Figyelő

Segített csalni az ellenőr

BKV figyelő.hu

2009.04.03
08:40

Nem tudom eldönteni, hogy a lenti történettel kapcsolatosan szomorkodjak-e, vagy örüljek. A BKV egyik ellenőre megbüntetett egy fiatal fiút, majd tanácsokat adott neki, hogy ebből a büntetésből miként faraghat le. Helyesen járt el az ellenőr? Az üzenet elolvasása után szavazzatok!

Helló!

Egy kis rövid történet:

Pár hete trolin utazva elég érdekes párbeszédnek voltam szem- és fültanúja. Egy középkorú hölgy felhúzva a BKV-s szalagot a karjára, sorban elkezdte kérni az utasokat, hogy mutassák érvényes jegyüket, bérletüket. Mikor a mögöttünk ülő kb. 11-12 éves kisebbségi fiúhoz ért, fülünk hallatán zajlott le, ahogy a hölgy a jegyet nem is ismerő fiúnak tippeket adott, hogyan úszhatná meg minél könnyebben a büntetést.

Kiderült, hogy a fiú az apjához ment, és mindig villamossal szokta az utat megtenni, ezért nem volt jegye! Ez volt a jegynélküliségre az indoklása. Ráfoghatjuk, hogy gyerek még, de hát…

A nő nagyon, meglepően segítőkész volt. Kérte a fiút, hogy adja meg az adatait és azt írják majd a büntetéshez, hogy nem volt nála a bérlete. A BKV-ellenőr adta a tippet, ő mondta, hogy kérje majd el valamelyik osztálytársától a bérletét, és azt mutassa majd be a pénztárban. Így megússza 3000 forinttal a 6000 helyett.  De látszott, a gyerek nem érti, mit akar a nő, nem ismeri ezeket a praktikákat. Szegény nő csak magyarázta és magyarázta a tutit, jobban segíteni nem tudott, mert hát a gyerek nem is ismerte talán a BKV szót, talán életében nem látott jegyet vagy bérletet. Kérlelte szerencsétlen nőt – akit már sajnáltunk, annyira akart segíteni, de a fiú nem vette a lapot -, hogy hagyja inkább leszállni. A nő arra hivatkozott, hogy a főnöke is a buszon van, látta őket beszélni, már nem teheti, s leszállt a következő megállónál a fiúval együtt és ott folytatták az eszmecserét.

komment komment Címkék: budapest bkv büntetés ellenőr utas panasz észrevétel troli bliccelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása