BKV-Figyelő

Tízmilliós tanácsadások

BKV figyelő.hu

2009.04.11
11:50

Figyelmesnek kell ahhoz lenni, hogy a BKV weblapján megtaláljuk a jól elrejtett tanácsadói szerződéseket. Hetekkel ezelőtt tették közzé ezeket az adatokat, ám az utasok nagy része még mindig nincs tisztában azzal, hová is megy az a pénz, amit akár fejlesztésekre is költhetnének a cég vezetői. Én alább összegyűjtöttem a legjavát ezeknek a szerződéseknek. Ha téged az egész lista érdekel, akkor kattints ide!

Kocsis István szorgalmazta a BKV „holdingosítását”, ami azt jelentette volna, hogy a BKV minden egysége külön cégként működött volna. A holdinggá szervezésről megoszlanak a vélemények. Sokak hülyeségnek tarják, másoknak tetszik az ötlet. A holdingosítást a városvezetés kiherélte, ezért valószínű, hogy az a több mint 10 millió forint, amit erre elköltöttek, a kukában végzi:

Ugyan így elment 7 millió forint, amit az 1000 darab új autóbusz finanszírozási tervezetének véleményezésére költöttek. Kíváncsian várjuk, hogy a következő 263 napban megérkezzen az 1000 darab autóbusz.

A tanácsadói szerződések közül az egyik legérdekesebb a formacipő tanácsadás, amire a cég majdnem 800 ezer forintot költött. Formacipő szállításról beszélnek a szerződésben, közben kiderült, hogy a BKV dolgozói az új cipőiket üzletekben vehetik majd át, tehát szállításra nem is lesz szükség.

Hiába a válság, a BKV-nak ilyenkor is van oka költekezni. Több millió forintot költöttek el válságelemzésre, válságkommunikációra, és egyéb marketing célokra. Ezeket a részletes listában megtalálod.

komment komment Címkék: budapest tanácsadás bkv bkvfigyelo szerződések holding 1000busz formacipő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása