BKV-Figyelő

Fonódjanak, de ne így a budai villamosok

BKV figyelő.hu

2009.04.15
18:00

A II. kerület vezetése meglepetten értesült arról, hogy április 16-án azaz holnap a főváros, a BKV és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az úgynevezett „budai fonódó villamossal” kapcsolatban támogatási szerződést ír alá. Ugyanis a 17-es villamos vonalának tervezett hosszabbításáról, a fonódó rendszerbe való bekapcsolásáról jelenleg is folynak a tárgyalások Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és a II. kerület vezetése között.

„A II. kerület vezetőjeként támogatásomról és együttműködésemről biztosítom a főváros minden olyan elképzelését, amely a kerület közlekedésének korszerűsítése érdekében a lakosság igényeit hivatott szolgálni – áll Láng Zsolt sajtóközleményében. „A fonódó villamosjáratok koncepciója azonban – az általam megismert, hetente alakuló formájában – elsősorban nem ezt szolgálja. Csökken a parkolóhelyek száma, szűkül az Árpád fejedelem útja áteresztőképessége, megnehezül a Lukács fürdő környékének közúton történő elérése.

Ezen tényezőkre is tekintettel kell lenni a döntés meghozatalakor, ezért szükségesnek tartom a további szakmai egyeztetéseket. Budapest életét ilyen mértékben és hosszú időkre meghatározó kérdéseket nem lehet társadalmi, szakmai egyeztetések nélkül, kapkodva meghozni. – emeli ki közleményében Láng Zsolt.


Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes április 3-án a kerületi Polgármesteri Hivatalban egyeztetett Láng Zsolt polgármesterrel és Szalai Tibor jegyzővel.
 

A fentiekre tekintettel, a 17-es villamos vonal meghosszabbításának jelenlegi terveire a II. kerület nem tud szakhatósági hozzájárulást adni. Ennek hiányában pedig a támogatási szerződést sem írhatná alá a főváros, a BKV és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.” – fogalmaz közleményében a II. kerület polgármestere

(II. Kerületi Önkormányzat)

 

komment komment Címkék: budapest bkv hír fejlesztés villamos láng bkvfigyelo hagyó ii.kerület

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása