BKV-Figyelő

Rongálókat fogtak a BKV autóbuszon

BKV figyelő.hu

2009.04.24
21:10

A járművezető és az utasok hősiességének köszönhetően rendőrkézen a graffitiző banda tagjai

A tegnapi napon a Móricz Zsigmond körtér irányába közlekedő 33 E jelzésű autóbuszon, az Október huszonharmadika utcai megállónál egy szolgálaton kívüli rendőr arra lett figyelmes, hogy egy négy főből álló banda graffitizik. A rendőr azonnal figyelmeztette a járművezetőt, aki felszólította a fiatalokat, hogy fejezzék be a rongálást. Két fiatal ezt követően rátámadt a vezetőre, aki emiatt könnyű sérülést szenvedett, majd elmenekültek. A másik két fiatalt a busz utasai elfogták, a rendőrök helyszínre érkezéséig és az őrizetbe vételig feltartották. Az autóbuszban keletkezett anyagi kár 20.000 forintra tehető. Az autóbusz vezetőjét Dr. Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója elismerésben részesíti.

Társaságunkra különösen nagy terhet rónak a járművek utasterében és külső burkolatán, illetve az állomásokon keletkező, vandalizmus, graffitik, rongálások által okozott károk. Ezeknek a helyreállítására évente átlagosan 100-120 millió forintot költ a BKV.

A tetten ért személyek, vagy ismeretlenek ellen természetesen minden esetben feljelentést tesz a Társaság. Ezúton köszönjük meg a közreműködését, segítségét utasainknak, a rendőrségnek, illetve mindenkinek, aki hozzájárult az elmúlt időszakban a rongálások tetteseinek könnyebb azonosításához.

Kérjük tisztelt utasainkat, hogy amennyiben ilyen esetet tapasztalnak, továbbra is hívják a rendőrséget, valamint küldhetnek e-mailt is a graffitimentesbkv@bkv.hu címre.

2009. április 24.

komment komment Címkék: budapest tag bkv busz rendőr közlemény graffiti utas rongálás észrevétel vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása