BKV-Figyelő

Buszsávban közlekedő biciklist terrorizált a buszvezető

BKV figyelő.hu

2009.04.27
09:50

Olvasónk április 21-én, a Rákóczi úton halad kerékpárjával a Keleti pályaudvar felé (buszsávban) állítása szerint szabályosan. A BKV egyik buszvezetője mégis folyamatosan dudált rá, és kétszer is megelőzte. Ezek az előzések olyan szerencsétlenül sikerültek, hogy olvasónk majdnem a busz alá került. Szerencsére tanúkat is szerzett, így ha a BKV nem intézkedik, feljelentést tesz. Többi a levélben:

Tisztelt BKV!
 
A mai napon (2009. április 21.) du. 4 óra körül a Rákóczi úton közlekedtem kerékpárral as Astoriától a Keleti Pályaudvar felé.
 
Nem sokkal az Astoria után a BPO-445 rendszámú 7E járat hosszan dudált rám, majd előzés után bevágott elém, és csak fékezéssel tudtam elkerülni a balesetet. Miután a piros lámpánál megelőztem a buszt, a lámpa zöldre váltása után a buszvezető ismét hosszú dudálásba kezdett, majd megint leelőzött. elém vágott és leszorított az úttestről. Ezúttal a csuklós busz hátulja elkaszált vagy maga alá gyűrt volna, ha nem ugratok fel a járdára.
 
Meggyőződésem szerint szabályosan közlekedtem, bár a buszvezető fenti közveszélyes ámokfutására közlekedési szabálysértés sem adna okot.
 
Szeretném Önöknek jelezni, hogy amennyiben a BKV nem lép fel kielégítően az ámokfutó buszsofőr ellen, közúti veszélyeztetés miatt rendőrségi feljelentést fogok tenni. Az esetet testközelből szemlélő, az egyetemről éppen akkor távozó három hallgatóm jelezte, hogy tanúként számíthatok rájuk feljelentés esetén. Bár nem szeretnék rendőrségre vagy bíróságra járni, meggyőződésem, hogy a közveszélyes buszvezetőkkel szembeni fellépés közügy (és egyben a BKV-nak is érdeke), ezért hajlandó vagyok akár a rendőrségi eljárás kezdeményezésére is.
 
Dr. Veress Pál
 

komment komment Címkék: budapest közlekedés bkv busz panasz biciklis észrevétel vezető bkvfigyelo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása