BKV-Figyelő

Szívtak az utasok a csütörtöki péntek miatt

BKV figyelő.hu

2009.05.04
13:40

Április 30-án csütörtökön a csütörtök volt. Kivéve a BKV-nál, és a Volánnál, ahol pénteki menetrend szerint jártak a buszok. Hivatalos indoklás szerint azért, mert a menetrendben lévő „Péntek” felirat a hét utolsó munkanapjára utal, ami ezen a héten csütörtök volt. (Miért nem lehet kiírni, hogy a "Hét utolsó munkanapja"?) Olvasónk több utastársával együtt várta a 122-es buszt a megállóban, ami pénteken 17 óráig, hétfőtől csütörtökig 18 óra után is közlekedik. Vártak, de hiába, mert senki nem szólt nekik, hogy péntek van:

Sziasztok!

Tegnap , április 30.-án csütörtökön ( a csütörtöknek jelentősége van) azt tapasztaltam,  hogy a BKV-nál PÉNTEK van. A 122 busz pénteken 17:30-ig jár, míg más munkanapokon 18:30-ig. Jópár sorstársammal együtt hiába álltunk 18 órakor a 122-es megállójában, a busz nem jött.

A BKV -sok irodájában (a városkapui végállomáson voltunk) már nem volt egy BKV-s sem, de egy feltehetőleg Volán dolgozó hölgy közölte, hogy ő is pénteki munkarend szerint dolgozik csütörtökön.

Ez számomra teljesen érthetetlen. Több kérdés felvetődött bennem.

1.) Az én munkahelyemen csütörtök volt csütörtökön és szerintem sok más munkahelyen is. Akkor a BKV , aki nem kevés ember utaztatásáért felelős szolgáltató, miért pénteki menetrendszerint akar csütörtöki munkarend szerint dolgozókat szállítani?

2.) Egyáltalán miért volt pénteki munkarend csütörtökön? Előfordul bizonyos esetekben, hogy más napon dolgozzuk le a pénteket, mert pénteken nem dolgoztunk (pl egy csütörtöki ünnepnap után), de ha a péntek  ünnepnap, akkor miért kell más napot péntekké tenni? Úgy tűnik, hogy a péntek nem a hét ötödik, csütörtök és szombat közé eső napja, hanem a hét utolsó munkanapja, akárhány munkanap is volt a  héten.

3.)  A világgazdasági válság nekünk smafu? Úgy tűnik ide az nem gyűrűzött be. Szocialista munkamorál forever. Nem elég, hogy ez hét - mindannyiunk örömére - csak 4 munkanapot tartalmazott, a dolgozónak jár a hetenkénti egyszeri pénteki munkarend, dolgozzunk hát csütörtökön pénteki munkarend szerint!!
 
Valaki érti ezt? A BKV tud erre értelmes választ adni?

Üdvözlettel: M. Gabriella

komment komment Címkék: budapest bkv volán busz menetrend unnep utas panasz észrevétel 122 es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása