BKV-Figyelő

Bántalmazta az utast a karszalag nélküli ?ellenőr?

BKV figyelő.hu

2009.05.07
10:10

Úgy néz ki a munkanélküliek körében egyre népszerűbb az ellenőri munka. Ezzel csak az a baj, hogy sokan nem jelentkeznek erre a szakmára, hanem inkább megveszik a munkaház szükséges kellékeket, piacon, vagy olyan ellenőröktől, akik a sajátjukat „elhagyták”. Sok gyanús ellenőrről olvashattatok már a blogon. Olvasónk most megtalálta a legpofátlanabb kamu ellenőrt, akinek se karszalagja, se azonosító száma nem volt:

Tisztelt BKV!

2009.04.30-án a 17:30-kor a Bogdáni útról induló 86-os buszon egy ellenőrük dolgozott. A viselkedése, a karszalag hiánya, és a meg nem mutatott igazolványa (állítólag ott viseli a ruhája alatt) alapján erősen feltételezhető, hogy nem az önök kötelékében dolgozott.

Egy utast próbált megbírságolni, aki inkább le kívánt szállni. Ekkor az "önök" ellenőre próbálta megakadályozni (testével elzárta az utat), és szabadságában korlátozta az utast - egy fiatal, szőke nőt. A hangvétel mindkét fél részéről eldurvult, bár az biztos, hogy az "önök" ellenőrét hallottam először vulgárisan kiabálni. Az utas többször érthetően kérte, hogy engedje őt leszállni, ne akadályozza ebben, az ellenőr visszalökte az ülésére, és rendőri kísérettel fenyegetőzött, amit hallhatóan kért is telefonon jó hangosan a Komjádi uszodai megállóhoz.

Az utas beletörődött a fogságba, úgy döntött, hogy tovább utazik, ha már nem szállhat le. A Zsigmond térnél az ellenőr hangosan elkezdte fenyegetni, hogy leszállítsa. Az utas ekkor azzal védekezett, hogy korábban nem engedték őt leszállni, most már nem fog. A busz ment tovább. A Komjádi uszodai megállónál természetesen nem álltak ott kötelékben a rend őrei. Az ellenőr újra fenyegetőzött, ezúttal szólt a buszvezetőnek, aki felszólította az utast, hogy szálljon le, majd visszaült a vezetőfülkébe. Az utas magára maradt az "önök" ellenőrével, aki fizikailag bántalmazni kezdte, és lelökte a buszról. A közöttük lévő súlykülönbség körülbelül kétszeres lehetett.

Egy megállóval később szálltam le, az önök ellenőre is. Pár másik utassal próbáltuk megbeszélni vele, hogy nem így kéne bánni az utasokkal, illetve, megkérdeztük, hogy miért nem igazolta magát. "Mert csak" - ennyi volt a válasz. Nekünk se volt hajlandó igazolni, hogy ő a BKV alkalmazottja.

Itt nyilván nem az utas védelméről van szó. Érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazni mindenképpen szabálysértés. De nyilvánvalóan egy 290 Ft-os szabálysértés nem egyenértékű a személyi szabadság megsértésével, és a fizikai erőszakkal.

Amennyiben a feljebb szereplő nő nem az önök alkalmazásában áll, úgy kérem tegyék meg a szükséges lépéseket - nyilvánvalóan csalásról van akkor szó. Lehetnének valódi ellenőrök is azon a vonalon.

Amennyiben az önök alkalmazottja volt az ellenőr, kérem tájékoztassák őt a kulturált viselkedés alapszabályairól, és az igazolványa felmutatásának szükségességéről (az én bérletemet nem is kérte, de amíg a blúza alatt hordja az igazolványát addig én is a táskámban hordom a bérletemet). Ha ennyire belefáradt ebbe a munkába, kérem ajánljanak neki valami más pozíciót.

Üdvözlettel: KekPafrany

(Az utas az „ellenőrről” fényképet is készített, amit a BKV részére továbbított)

komment komment Címkék: budapest bkv büntetés ellenőr utas panasz jegy észrevétel karszalag

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása