BKV-Figyelő

Hagyó felelőst követel formaruha-ügyben

BKV figyelő.hu

2009.05.14
16:50

Azonnali tájékoztatást kért Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes Kocsis István BKV vezérigazgatótól a szakszervezetek által kifogásolt formaruhákról.

A vezetéshez írt levelében Hagyó kéri Kocsis Istvánt, hogy állapítsák meg az eddig megtett, illetve elmulasztott intézkedések felelősét, és vizsgálják meg az azonnali szerződésbontást a gyártó céggel, ha a dolgozók panaszai igaznak bizonyulnak.

A politikus emellett szeretné tudni, hogy a beszerzéskor a vállalatvezetést presztízs- és imázs-szempontok vagy a dolgozók kényelme vezérelte. Hagyó kíváncsi arra is, hogy a szakszervezetekkel konzultáltak-e a beszerzésről, kikérték-e a dolgozók véleményét, lehetett-e tesztelni előzetesen a ruhadarabokat.

A főpolgármester-helyettes arra is választ vár, hogy milyen minőségellenőrző rendszert alkalmazott a BKV a formaruhákkal kapcsolatban, valamint hogy miként fordulhatott elő, hogy egész más minőségű ruhát vettek át, mint amit a pályázó a csaknem 2 milliárd forintos pályázaton vállalt. Hagyó nem érti, hogy lehet, hogy a minőségromlást a BKV nem vette észre és a dolgozók által használhatatlannak ítélt öltözeteket kiosztott.

Hagyó hozzátette: elfogadhatatlannak tartja, hogy – a jelzett tapasztalatok alapján – nem a kellő körültekintéssel, és nem a BKV dolgozóinak megelégedésére jártak el egy napi munkakörülményeket alapvetően befolyásoló ügyben.

Az Index kedden számolt be arról, hogy a silány minőség miatt a nyári formanadrágok kiosztásának azonnali leállítását követeli a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. A BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet szerint az új pulóver bő ujja beakad az irányváltóba, a világos, bugyikék kabátok pedig olyan bénák, hogy nem is hordja őket szinte senki.

(Index)

komment komment Címkék: budapest index bkv panasz szakszervezet formaruha észrevétel kocsis hagyó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása