BKV-Figyelő

Nem akart bliccelni, mégis megbüntették

BKV figyelő.hu

2009.05.14
10:50

Többen meg vannak győződve arról, hogy a BKV éves bérlete azért lett havi bontású, hogy az előre fizető, de feledékeny utasokat lehessen szívatni és büntetni. Aki így, havi bontásban veszi meg a bérletét nem mindig hordja magánál az egész tömböt, mert jóval vastagabb, mint a régi, 1 lapos éves bérlet, és fél, hogy elveszíti.

Olvasónk felesége is feledékeny volt, nem cserélte ki a bérletét újra, ezért megbüntették. Szerintük felháborító, hogy a feledékenység miatt 3000 forintot kell fizetniük, pedig egész évre van bérletük, a BKV-t pedig semmilyen kár nem érte. Íme a levelük:

Üdvözletem!

Egy rövid történetet szeretnék megosztani veletek. Lehet, hogy eset már róla szó, de szerintem akkor is felháborító.

Történt, hogy 05.06-án reggel kedvesem szokás szerint utazott volna Üllőre a munkahelyére. Ehhez igénybe vette a BKV járatát, nevesítve a 3-as metrót. Kökinél jegyellenőrzés. Felmutatja az igazolványát, amiben lapul az éves BKV bérlet. Sajnálatos módon havi bontásban van és elfelejtette berakni az aktuális bérletet. Az egészet nem viszi magával, miért is vinné. Mindig kicseréli, berakja az újat. Valami miatt most elfelejtette. "Kedves" ellenőr hölgy tüzetesebben megnézte a bérletet, és észrevette, hogy nem a májusi bérlet van a fényképes igazolványában. Jelzem a havi bontásban lévő bérleten is szerepel, hogy éves bérletből származik. Egy gyors adategyeztetés és kedvesem kapott egy 12000-es csekket, mellé az infó, hogy ha 8 napon belül bemutatja az Akácfa utcában a bérletet, akkor nem kell fizetni. Kedvesem este hazaér, kocsiba pattanunk, indulás bérletet bemutatni. Magamhoz vettem az egész bérlet-tömböt, hogy nehogy gond legyen. Az Akácfa utcában lelkesen közölték, hogy ok, nem kell a 12000-t befizetni, de 3000-t igen, bérletbemutatás miatt!

Kerekedett a szemem, hogy miért is kell fizetnünk, amikor éves bérletünk van. Közel 100.000 forintot költöttünk azért, hogy ne kelljen havonta bérletért rohangálni, jegyet venni... Ok, nem volt nála az aktuális, mert elfejtette betenni. De ha bemutatom, hogy egész évre ki van fizetve a jogosultságom az BKV járatain történő utazásra, akkor miért is kell még 3000-t fizetnem? Mert hibáztál? Ok, legyen egy jelképes 500 forint, azzal még nem lenne semmi bajom. De a 3000 az qrva sok. Majdnem egy fél, havi bérlet ára. Mindemellett a BKV-t semmilyen kár nem érte azzal, hogy a kedvesem az aktuális bérlete nélkül utazott, hiszen már év elején megvettük EGÉSZ ÉVRE a bérletet.

Az ügyfélszolgálaton a kevésbé kedves hölgy flegmán kezelte a dolgot (nem is nagyon vártam mást). Gyanítom ezerszer végighallgatta ugyanazt, amit én is mondtam neki. Hogy ez kicsit sok és nem tartom tisztességesnek, hogy éves bérlet mellett még 3000 Ft a bérletbemutatás díja.

Nem tudom ki hozta ezt a remek döntést, de gratulálok neki így látatlanban is. Jogosult vagy egész évben utazni a járatokon, mivel kifizetted, mégis 3000-t lehúz, ha véletlenül nincs nálad a bérlet? Amúgy az ellenőr is lehetett volna kicsit rugalmasabb, hiszen a havi bérleten is szerepel, hogy éves bérlet. Ergo: megvan a májusi bérlet, sőt a októberi vagy decemberi is. Ha éves bérletet váltok januárban, akkor azzal szerintem jelzem, hogy nem akarok bliccelni, mégis megb@szhatnak? Hol élünk?

Z

komment komment Címkék: budapest bkv utazás büntetés fizetés ellenőr utas panasz bérlet jegy észrevétel pótdíj évesbérlet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása