BKV-Figyelő

„Mi van nyanya, meguntad az életed?”

BKV figyelő.hu

2009.05.21
07:50

Olvasónk a BKV alvállalkozójának, a VT-Transmannak az egyik leggyökerebb buszvezetőjével találkozott tegnap reggel. A buszos Budafokon nem akarta megadni a gyalogosoknak az elsőbbséget, akik a zebrára lépve jelezték, hogy át akarnak kelni. A buszvezető nem elég, hogy a KRESZ szabályaival nem volt tisztában, még a gyalogosakkal kezdett kiabálni. Részletek a levélben:

„Tisztelt” BKV!
 
A mai napon (2009. május 20), 8:45-kor, a KLN-091-es rendszámú buszon (114-es vonalon) egy felháborító „élményben” volt részünk. A Kitérő villamosmegállónál lévő zebrán gyalogosok várakoztak. Ezt a buszvezető is látta. A gyalogosok leléptek, és elindultak. Pontosabban mondva ketten elindultak, a többiek nem mertek lelépni a gyorsan haladó jármű elé.

Szerencséjükre, mert a buszvezetőnek esze ágában sem volt lassítani, nemhogy megállni, úgy, ahogy azt a KRESZ előírná neki. Viszont kénytelen volt tényleg megállni, mert a két lelépő addigra már jócskán a busz elé ért, és idős emberek lévén elugrani nem tudtak (a buszvezető legnagyobb mérgére), ezért hírtelen megállt, centiméterekre a gyalogosoktól. És még a buszvezetőnek állt feljebb, kikiabálva a kis ablakán, hogy „Mi van, nyanya, meguntad az életed?”.

A busz álló volta miatt a többi gyalogos is nekiindult, de a fenti mondatott egy úr meghallotta, és megállt a busz előtt, és kérdőre vonta a buszvezető „hősünket”, hogy mit is képzel. Erre a maguk tökéletes alkalmazottja az egyezményes béke jelét mutatta fel. Középső ujját a magasba emelve adta tudtára a felháborodott gyalogos úrnak, hogy mennyire szereti, tiszteli a gyalogosokat védő törvényt, valamint mennyire szereti az időseket. Ezt meglátva az úr felpaprikázódott, és megindult a fülke ablaka felé. Szinte vártam, hogy mikor szedi ki a pofátlan sofőrt és hajtogatja össze, mint a papírkutyát, de ez nem történt meg. Az úr lecsillapodott, alaposan megnézte a busz rendszámát, majd tovább indult a zebrán. A veszély elmúltával bátor sofőrünk még kikiáltott, hogy „Jó vagy, haver” és röhögött egy sort, majd ismét élvezhettük a száguldás ízét.

Mint fizető utasuk (tudják, akiknek a pénzéből gazdálkodik a cég), felszólítom a Szolgáltatót (ezek maguk), hogy haladéktalanul járjanak el az ügyben, és helyezzék át a buszvezetőt a neki jobban megfelelő munkakörbe (például takarító, ott nem tudna a gyalogosok közé hajtani, ezzel emberek életét veszélyeztetve)!

Természetesen a levelet elküldöm a BKV-figyelő blognak is.

Üdvözlettel: Az 56054-es bérlet tulajdonosa.

komment komment Címkék: budapest bkv busz kresz utas panasz észrevétel zebra gyalogos vezető vt transman alvállakozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása