BKV-Figyelő

A szemtanú szerint hazudik a buszvezető, a BKV mégsem tehet semmit

BKV figyelő.hu

2009.06.17
16:00

A BKV a szabálytalankodó dolgozókkal sajnos nem nagyon tudnak mit tenni, még akkor sem, ha szeretnének. Hiába érkezik egy dolgozóra több tucat panasz, ha nincs bizonyíték a BKV nem tudja kirúgni, de még csak megbüntetni se, mert a szabálytalankodók 99,9 százalékban minden letagadnak, és még a szakszervezet is védi őket. Többször előfordult már, hogy a BKV kirúgta egy dolgozóját, de az bíróságra vitte az ügyet, és a cég kénytelen volt visszavenni (és/vagy) kártérítést fizetni.

A lenti történet is ehhez kapcsolódik. Olvasónk pár hete szemtanúja volt annak, hogy egy buszvezető nem adta meg az elsőbbséget egy gyalogosnak, aki rálépett a zebrára. A BKV kivizsgálta az ügyet, a buszvezető mindent letagadott. A cég nem tud többet tenni:

Tisztelt Dennis Grey! 

Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat. Az okozott kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük. 

A levelében leírtakat  alvállalkozónkkal, a VT-Transman Kft-vel kivizsgáltattuk, melynek eredményéről az alábbiakban tájékoztatjuk.

A bejelentés alapján meghallgatták az autóbusz vezetőjét, aki az esetet az alábbiak szerint mondta el:

Az autóbusszal párhuzamosan haladt a villamos, és fél perccel előbb ért a megállójába. A leszálló utasok elindultak a gyalogátkelőhely felé, de várták, hogy az autóbusz elhaladjon előttük. A busz lassan gurult, miközben a várakozók közül kilépett egy hölgy, közvetlenül a jármű elé. A busz megállt, a hölgy átszaladt, a sofőr intett a többieknek, hogy menjenek, de azok visszaintettek, hogy induljon el. Amikor ismét elindult, akkor ért a várakozókhoz a levelében említett Úr, és körültekintés nélkül elindult a zebrán. Az autóbusz vezetője ismét fékezett, és enyhe szóváltásba keveredtek, majd folytatták a megkezdett utat.

Dolgozójuk nem ismeri el, hogy veszélyeztette volna a gyalogosokat, és kéri a bejelentésben említett Úrral való szembesítést.

Az Önt ért kellemetlenség miatt ismételten elnézését kérjük, reméljük, a jövőben hasonló esetet nem fog tapasztalni.

Budapest, 2009. június 15.

Üdvözlettel: Keresztes Attila ügyfélszolgálat-vezető

És az én válaszom:

Tisztelt Keresztes Attila!

Levelét és gyors válaszát köszönöm. A Buszvezető válaszát személy szerint nem tudom elfogadni, mert az eset nem úgy történt, ahogy azt Ő állítja, de kérésének sajnos nem tudok eleget tenni, mivel a levélben említett Urat nem ismerem, sose láttam se előtte, se azóta. Szólni se tudtam volna neki, mivel az Úr a busz előtt akart átkelni, én meg közvetlenül a Buszvezető mögött álltam. Mindenesetre ketten állítunk két félét, így tényleg csak az a bizonyos Úr tudná tisztázni az esetet. Sajnos, ez ismeretség hiányában elmarad, így gondolom az ügynek nem lehet semmi értelmes folytatása, csak az, hogy továbbra is ketten kétfélét fogunk mondogatni, tanuk nélkül. Így én személy szerint lezártnak tekintem az ügyet. Köszönöm szépen a segítségét!

Válaszukat és az én válaszomat elküldöm a BKV figyelőnek is.

Üdvözlettel: S. Dénes

komment komment Címkék: bkv busz ügyfélszolgálat levél utas panasz válasz észrevétel vezető alvállakozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása