BKV-Figyelő

Szájbarúgással kezelte volna a problémát az ellenőr

BKV figyelő.hu

2009.08.18
07:10

A 19-es villamoson egy srácot azért akartak megbüntetni az ellenőrök, mert bérletére a diákigazolványának száma nem volt ráírva. Ahelyett, hogy tollat adtak volna neki, hogy pótolja a hiányosságot, szájbarúgással fenyegették, illetve barátnőjét is meg akarták büntetni, akinek egyébként minden rendben volt a jegyével. A levél végén szavazz!

Kedves BKV-figyelő!

Nemrég, mialatt utaztam a 19-es villamoson a Batthyány tér felé, a Clark Ádám téren felszállt egy köpcös, nyakában messziről látszó, vastag fuxot viselő figura. Valahogy megéreztem, hogy ellenőr lesz, elvégre évek óta jegy nélkül járok – illetve gyűjtőjegyet hordok magamnál és ha a helyzet rákényszerít, lyukasztok – néhány másodperc múlva villantotta is fel a karszalagot. Picit becsináltam, mert nem lyukasztottam jegyet, így mikor elkezdtek közeledni felém, felálltam és indultam az ajtó felé, hogy leszállok. Hamar kiderült azonban, hogy nem kellett volna ilyen forrón ennem a kását, mert már megtalálták maguknak a napi betevőt.

Egy, a barátnőjével utazó srácot találtak meg, akinek a bérletére nem volt ráírva a diákigazolvány-száma, mármint a srácnak. Kivette a kezéből a bérletet, majd odavitte megmutatni a kb. 200kg-os, 190cm magas kollégájának. A srác nehezményezte, hogy miért tépik ki a kezéből a bérletét, majd utánament a köpcösnek. Én eközben már az ajtó előtt álltam, majd mikor kinyílt, leszálltam. Kiderült, hiába, hiszen ők is leszállnak a sráccal és a barátnővel együtt. Na, mindegy – gondolom magamban – most megnézem mit csinálnak a kallerek. A köpcös elkezdett vele agresszíven dumálni és rendőrrel fenyegetőzött, majd mikor rájött, hogy a diákszám nélküli bérlettel utazó srác nem kapó rá, elkezdte mélyrehatóbb dolgokkal oltani. Megfenyegette, hogy megbünteti (megpótdíjazlak téged is, ha sokat ugrálsz) a barátnőjét is, akinek persze minden rendben volt a jegyével, mindezt – ismétlem – félelemkeltően és agresszíven közölve. Továbbiakban pedig szinte már kötözködésbe ment át az egész és odáig fajult a dolog, hogy a köpcös már szájbarúgással és egyéb fizikai terror alkalmazásával fenyegette az utast, persze csekkírás közben. Kisvártatva a nagydarab odalépett és békítő szándékkal közbeszólt: hát nem látod, hogy ideges? Miért nem tudtok ember módjára viselkedni? – mondja a leszállított utasoknak. Csak annyi a bökkenő, hogy a köpcös volt agresszív, nem az utasok. Tekintve az elherdált milliárdokat és az agresszív ellenőröket/biztonságiőröket, akikről itt, a Figyelőn is nap mint nap olvasni – ezek után is úgy gondolom, csak akkor szükséges lyukasztani, ha jön az ellenőr. Ezzel legalább kb. a működtetés költségeit fedezem, a sikkasztást és a csalást viszont nem.

Minden jót!

S. László, Budapest


Nem tudsz szavazni? Kattints ide!

komment komment Címkék: budapest bkv villamos ellenőr utas panasz bérlet jegy észrevétel 19 es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása