BKV-Figyelő

Erre dobott ki 33 milliót a BKV

BKV figyelő.hu

2009.09.05
15:40

Budapest — Középiskolai állampolgári ismereteket tartalmaz a BKV 33 millió forintért vásárolt tanulmánya, amelynek az lenne a feladata, hogy segítse a közlekedési vállalatot lobbizni a kormányzatnál. A BKV milliárdokat fizetett ki az elmúlt pár évben tanácsadásra külső cégeknek. A Blikk megszerezte az egyik ilyen dokumentumot.

Olyan hiánypótló információk olvashatók benne, mint például hogy hívják a köztársasági elnököt, milyen telefonszámon lehet elérni a hivatalát, és kik a kormány tagjai. Az egyes minisztériumokat is felsorolja a dokumentum, és az is kiderült belőle, hogy mi az a Gazdasági Versenyhivatal és a Közbeszerzések Tanácsa. De megtaláljuk benne a parlamenti képviselők névsorát is.

A 33 millió forintért egy másik, 26 oldalas tanulmányt is kapott a BKV a GPS Capital nevű tanácsadó cégtől. Ebben többek között arról írnak, hogy a BKV „nem csupán Budapesten játszik fontos szerepet, hiszen regionálisan, sőt országos szinten is jelentős befolyással bír” és „rendkívül jelentős szaktudással és tapasztalattal rendelkezik”.

Se szeri, se száma az ehhez hasonló korszakalkotó felismeréseknek. A szakértők az iratban felhívják a figyelmet, hogy „a budapesti tömegközlekedés fenntartható finanszírozási rendszerének kialakítása nem halogatható tovább”. Feladatul jelölik meg, hogy a BKV vezetői figyeljék a parlament munkáját, és akkor felkészülhetnek a társaságot érintő kérdésekre.

Megkerestük a BKV-t, mit tudnak hasznosítani ebből a tanulmányból, de Székelyné Pásztor Erzsébet kommunikációs igazgató azt mondta, Kocsis István vezérigazgató két héten belül tájékoztatja a felügyelőbizottságot álláspontjáról.

Szerettük volna megtudni a tanulmányt készítő cégtől, hányan és mennyi ideig dolgoztak a dokumentumon, és miért nem tartalmaz egyetlen érdemi dolgot sem az anyag, de lapzártánkig kérdéseinkre nem kaptunk választ.

(Blikk - V. J. Z.)

komment komment Címkék: budapest tanácsadás bkv blikk botrány kocsis székelyné pénzszórás 33 millió

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása