BKV-Figyelő

150 milliót vitt haza egy BKV-főnök

BKV figyelő.hu

2009.09.17
12:20

Többen kaptak 100 millió forintnál nagyobb összeget a BKV vezetői közül - derül ki a Blikk birtokába került dokumentumokból. Dányi József gazdasági vezérigazgató-helyettes a rekorder, túlszárnyalva a 100 millió forintos Szalainé Szilágyi Eleonórát. Dányinak úgy sikerült leakasztania 150 millió forintot a BKV-tól, hogy rendes havi fizetése „csak" bruttó 660 ezer forint volt. Ennek ellenére a cégtől való távozása előtt 82 milliós prémiummal honorálták munkáját, majd nyugdíjazásakor még 67 milliós végkielégítésnek is örvendezhetett.

A legtöbb pénzt felmarkolók dobogóján ezüstérmesként végzett Szalainé Szilágyi Eleonóra humánpolitikai igazgató. Mint megírtuk, először róla derült ki, hogy elképesztő pénzeket kapott a BKV-tól. Ő 42 milliós prémiuma mellé vett fel 86 milliót, így összesen 128 millióval lett gazdagabb. Tölgyesi Vilmos műszaki igazgató a bronzérmes a jól kereső BKV-s igazgatók közül, 40,5 milliós prémiuma mellé kapott 83,7 millió végkielégítést, így ő 124 milliót zsákmányolt. Mindhárman 1972-ben kezdtek dolgozni a BKV-nál.

Időarányosan Bosnyák Gyula stratégiai és Regőczi Miklós kommunikációs igazgató kaszált a legtöbbet. Bosnyák 1 év és 4 hónapos munkáját fizetésén túl 51,1 millió forintos prémiummal és 38,9 milliós végkielégítéssel hálálták meg. Kicsivel többet, 1 évet és 9 hónapot dolgozott a BKV-nál Regőczi Miklós. Ezalatt összesen 74,8 millió forint prémiumot kapott, majd ezt még megfejelte egy 34,4 milliós végkielégítéssel, így alig két év alatt 109 millió forinttal lett gazdagabb.

A hirtelen meggazdagodott igazgatók esetében a prémiumokkal trükköztek. Nem tudni, milyen értékes munkával gazdagították a BKV-t, de tény, hogy távozásuk előtt 1-2 évvel magas jutalmat kaptak: fizetésük 15-20-szorosát. Az ugyanis beleszámított az éves keresetükbe, ami alapján kiszámolták a végkielégítés összegét. A módszer általános volt a BKV vezetőinek körében.

- Kérdéseket vet fel bennem, hogy ez a módszer egyetlen felsővezetőnek sem tűnt fel - közölte Somlyódi Csaba, a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának elnöke. Hozzátette, a testület bizalma elszállt, ezért felkérték a főpolgármestert, hogy vizsgáltassa meg az összes budapesti közműcég jutalmazási és végkielégítési rendszerét.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV szóvivője korábban annyit mondott, sajnálják, hogy ilyen pénzeket fizettek ki az előző vezetés idején.

(Vajta Zoltán – Blikk)

komment komment Címkék: budapest cikk bkv blikk botrány fizetés panasz észrevétel végkielégítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása